Обединеното кралство e провело тайни преговори с Русия на фона

...
Обединеното кралство e провело тайни преговори с Русия на фона
Коментари Харесай

Политически некоректно: Великобритания водила тайни преговори с Русия

Обединеното кралство e провело секрети договаряния с Русия на фона на украинския спор, заяви ветник i news.

Изданието написа, че английски чиновници са взели участие в дипломатически полемики с основни представители на Кремъл по отношение на световната сигурност на фона на продължаващия спор в Украйна. Тайните срещи са се провели през последните 18 месеца, на разнообразни места като Виена и Ню Йорк, като част от подмолни дипломатически старания, твърди i news. 

Дискусиите са били главно към опасенията за сигурността, засягащи както Обединеното кралство, по този начин и интернационалната общественост, като са обхванали тематики като дефицита на зърно и нуклеарна сигурност. 

Обединеното кралство обаче не е преследвало интензивно мирни договаряния, ориентирани към дипломатическо разрешаване на спора, както е удостоверил почитан английски посланик, взел участие в някои от тези диалози. 

„ Поддържахме контакт и считаме, че е извънредно значимо да поддържаме открит разговор по време на войната в Украйна. Ние по никакъв метод не разделяме елементи от страната или сключваме мирни съглашения от нечие име, само че е витално значимо да поддържаме контактите “, е декларирал дипломатът. 

Говорител на Министерството на външните работи е уведомил i news, че срещи с съветски публични лица в действителност са се състояли, само че единствено когато са били счетени за „ безусловно нужни “. Говорителят също по този начин отхвърли всевъзможни изказвания, че тези полемики са имали за цел договаряния за преустановяване на спора в Украйна, считайки сходни изказвания „ нито за достоверни, нито за точни “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР