Обединените патриоти внесоха в Народното събрание искане за отлагане с

...
Обединените патриоти внесоха в Народното събрание искане за отлагане с
Коментари Харесай

Патриотите искат отлагане на Закона за социалните услуги за изчистване от джендърството

Обединените патриоти внесоха в Народното събрание искане за отсрочване с 6 месеца на Закона за обществените услуги.

Целта е да се реализира задоволително отворена полемика за реализиране на нужните промени в противоречивите текстове.

Такова е и едно от упованията, които съпредседателят на Обединените патриоти и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов уточни като водещо по отношение на работата на новия обществен министър Деница Сачева.

Патриотите напомнят и кои от текстовете са разбунили духовете в обществото - тези по отношение на пълномощията на НПО-тата, задачата на термина " обществена услуга ", размера на пълномощията на частните бизнесмени, предлагащи обществени услуги, ролята на неправителствения бранш и страната във връзка с възпитанието и развъждането на децата, ролята на фамилията, както и механизмите при извеждане на " деца в риск ".

Опасенията на организациите на родителите са, че спряната Стратегия за детето се внедрява посредством Закона за обществените услуги и посредством него в други два водещи по повод грижата за детето и фамилията нормативни документи - Закон за протекция на детето и Семейния кодекс, показват патриотите.

Законът за изменение и допълнение на ЗСУ е препоръчан от Вътрешна македонска революционна организация и е подписан от всички народни представители от ПГ на " Обединени патриоти ".

Според тях точно това е верният механизъм за разглеждане на проблематичните текстове - посредством публичен разговор и реализиране на високо експертно равнище, с цел да се създадат заключения за нужните промени.

Мотивите, с които Обединените патриоти упорстват за отлагането на Закона, са, че в сегашния си тип ЗСУ разрешава пояснение на избрани правила в светлина, която опонира на обичайните полезности и визиите за действие на фамилията.

Законът за обществените услуги и измененията, които той постанова в Закона за протекция на детето и Семейния кодекс, слагат основателни въпроси, свързани с устоите на фамилията и неговата роля при развъждането на децата, показва се във импортираното в Народно събрание искане на патриотите.

Те акцентират, че с предлаганото изменение се цели да се даде опция на всички, които ще попаднат в обсега на закона, да изразят мнението си и да се реализира мечтаният резултат. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР