Обединените патриоти сме против Истанбулската конвенция и няма да гласуваме

...
Обединените патриоти сме против Истанбулската конвенция и няма да гласуваме
Коментари Харесай

Волен Сидеров: Патриоти сме против Истанбулската конвенция и няма да гласуваме за нея

Обединените патриоти сме срещу Истанбулската спогодба и няма да гласуваме за нея. Това съобщи на конференция в Народното събрание ръководителят на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров Волен Николов Сидеров е български публицист и политик, водач на Политическа партия... към профила. Той посочи, че това е позиция на цялата парламентарна група и прикани медиите да не спекулират с тематиката.

"Няма никакво значение по какъв начин ще бъде преведен на български език някой термин. Самата спогодба като понятия вкарва неприемливи за нас пояснения за пола ", съобщи Сидеров. Според него това отваря врата за налагане по-нататък на понятия като "трети пол ", "еднополови бракове ", нещо което от Обединените патриоти изрично отхвърлят.

Обръщаме се с апел към ГЕРБ да изтегли тази спогодба, да не я вкарва в Народното събрание за ратификация, заради редица несъответствия и законови нарушавания при нейното сключване, уточни Сидеров. По думите му присъединението към конвенцията през 2016 година в лицето на Министерството на правораздаването и гласуването на конвенцията от Министерския съвет на 3 януари 2018 година е станало непозволено. Той съобщи, че е бил нарушен член от Закона за интернационалните контракти, който изисква при план на подобен интернационален контракт да се ползват законови и подзаконови ограничения, които следват от подписването на този контракт. Това не е направено нито от Министерството на правораздаването, нито в Министерския съвет, разяснява Сидеров. Явор Нотев посочи, че приемането на текстове от конвенцията ще докара до нужда от промени във вътрешното законодателство, да вземем за пример в Семейния кодекс.

На въпрос какво ще подхващат Обединените патриоти, в случай че ГЕРБ не се съобразят с апела да изтеглят конвенцията, Сидеров съобщи, че ще се вземе решение в групов формат. Той посочи, че апелът към ГЕРБ е насочен с доброжелателност, не с настървение или деконструктивна цел. Искаме да помогнем на ГЕРБ да осъзнаят, че това сега не е необходимо, уточни Сидеров.

По думите му конвенцията, която е самодейност на Съвета на Европа, не е подписана от Англия, Ирландия, Гърция, Русия, Армения, Азербайджан, Хърватия, Чехия, Унгария, Литва, Латвия, Молдова, Словакия, Ватикана, както и от Съединени американски щати, Канада, Япония, Мексико и други

Борис Ячев посочи, че позицията на НФСБ е в цялостен синхрон с позицията на обединението "Обединени патриоти ". Нашата партийна позиция беше изразена преди 2 седмици от Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила при разискването на конвенцията в Министерския съвет, когато той гласоподава срещу нея, сподели той. Всички депутати на НФСБ, без изключение, ще гласоподават против Истанбулската спогодба, без значение с превод или без превод, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР