Обединението на гражданите е по-силно от всяка партия. Гражданската платформа

...
Обединението на гражданите е по-силно от всяка партия. Гражданската платформа
Коментари Харесай

Манолова: „Изправи се.БГ” няма да става партия, но не съм казала, че няма да участва в избори

Обединението на жителите е по-силно от всяка партия. Гражданската платформа „ Изправи се.БГ ” няма да става партия, само че не съм споделила, че няма да участваме в избори. Имаме към този момент клонове във Видин и Пазарджик. Хората желаят да се обединят и да застанат дружно – и партийни хора има при нас, и безпартийни, и специалисти, и симпатизиращи и несимпатизиращи на партиите.
Това сподели ръководителят на „ Изправи се.БГ” Мая Манолова в „ Годината” по Дарик, като добави, че до постоянните избори има доста време и не е на дневен ред да разисква сега формулата за явяване на гражданската платформа " Изправи се.БГ " на парламентарния избор.

Тенденцията от тези избори обаче ще продължи – моделът на ръководство беше тежко ударен на локалните избори, акцентира Мая Манолова.

Според нея най-знаково е било обединяването сред левите и десните хора в София по време на изборите. Изгради се мост сред левите и десните, с цел да защитят демокрацията. Благодаря на хората с всякаква ориентировка, на партийни и непартийни, които застанаха зад мен, с цел да сменим властническия модел на ръководство, сподели тя.

Според нея знаково е това, че Граждански комитет, какъвто беше този за издигането й като самостоятелен претендент, получи поддръжката на над 190 хиляди души. Една Неправителствени организации получи 10 % от вота в София, сподели тя за " Спаси София ". Обединението на жителите е и повода да създадем „ Изправи се.БГ” – хората се изправиха и се събраха, изясни още тя.

На въпрос какво не е решила добре по време на изборите, тя отговори: „ Не реших цялата мощност на репресивната машина насреща. Впрегнаха целия административен, финансов, наказателен и престъпен запас. Тези избори бяха купени избори – безочливо и пред очите на хората”, безапелационна бе Манолова.

Със сигурност съм могла да бъда и по-добра и да направя повече неща против операциите, покупко-продажбата на гласове. И не спирам да пробвам. Водим дело за анулиране на изборите в София. Но се запитвам когато един мандат стартира с купени гласове и корупция, по какъв начин приключва? Подадохме над 30 сигнала единствено в единия избирателен ден за платен избор, силови способи, нарушавания на закона и видяхме отчетлива неангажираност и отвращение на властта да пази върховенството на правото и изборното право на жителите, сподели още Манолова.

Купуваше се намерено, безнаказано и безочливо. Делото ни за касирането на изборите в София е още на първа инстанции. Подадохме 40 тома с доказателства. Прави се правосъдна експертиза. Искахме отваряне на чувалите с бюлетините, с цел да се ревизира нашето изказване за операции. При президента, на разискването, всички институции се съгласиха да има отваряне на чувалите, само че в съда – не. А мястото е точно съдът, тъй като върховенството на правото е в чувалите. Те не могат да отчетат купения избор, само че могат да покажат целия лист с операции, сподели Манолова и уточни, че води делото, с цел да даде вяра на хората, че битката за правдивост има смисъл, че в изборите има смисъл, разяснява тя.

Желая триумф на партията на Слави, отговори Манолова на въпрос за Слави Трифонов и за какво не я е подкрепил той на Местните избори в София. Между двата тура аз не съм ходила по партийните централи да желая поддръжка. Не аз вървях по партиите, акцентира Манолова.

Благодаря на всички хора в дясно, на водачите на мнение, които повярваха, че би трябвало да има обединяване против модела, който ни ръководи. Благодаря и на хората от другите елементи на политическия набор. Повече по този начин не може да се ръководи нито столицата, нито България. 200 хиляди души в София го схванаха и гласоподаваха тъкмо за тази смяна на модела, заключи тя.

Манолова уточни, че полезности като почтени избори, независимост на словото, господство на правото, почтени избори, естествена среда за дребния и фамилен бизнес, внимание към правата на елементарния човек и отбраната му от мощните на деня са целите на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ”.

По мотив акцията за разширение на Националната библиотека, Манолова уточни, че тя самата също е била в Настоятелството и поддържа и концепцията за цифровизация на книжния фонд на Библиотеката, и плана за уголемение на постройката. 6 млн. книги на Библотеката са като 6млн. българи, които сме останали тук - имаме потребност от спокоен и сигурен общ дом, уточни Манолова.

„ Изправи се” е думата за 2020 година, а за 2019 година думата е „ мост”, поради моста, който леви и десни направиха в София в името на обединяването против властническото ръководство, сподели още Манолова в рубриката на предаването за думата на годината.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР