Обединението между Продължаваме промяната и Демократична България ще е първа

...
Обединението между Продължаваме промяната и Демократична България ще е първа
Коментари Харесай

Петков открехна завесата. Какво ще направи в парламента?

Обединението сред " Продължаваме промяната " и " Демократична България " ще е първа политическа мощ и ще има болшинство, съобщи пред Нова телевизия съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

„ Вчера бях с „ Демократи за мощна България ”, с Христо Иванов, с хора от зелената партия на господин Панев. Знаете ли силата, когато усещаш обединяване за една обща идея. Ние имаме общи цели, общи полезности, обща идея. Задачата ни идващите 3 месеца е да върнем вярата ”, сподели Петков.
-->
Той разяснява, че самостоятелните борби не могат да стигнат до добър резултат.

„ Вече сме шест партии дружно. Но виждам дълга редица от цивилен организации, които мога да се причислят към нас за идващите избори. Например „ Правосъдие за всеки ”, „ Спаси София ”, екипът „ За София ”, има групи в Стара Загора, в Пловдив ”, сподели Петков.

„ Всичките имат жадност за смяна на средата, в която живеем. Осъзнаваме, че казусът е еднакъв – задкулисието, корупцията, неналичието на правораздаване. Докато не разчистим тези базови проблеми, разликите ни са дребнотемие ”, разяснява той.

Петков изясни, че даже и да не се намерят места в листите за парламентарните избори, Политическа партия търсели хора, които да поемат борбата за локалната власт.

„ Голямата борба са локалните избори. Там имаме потребност от 20 000 индивида, общински съветници, свестни хора ни трябват ”, сподели Петков.

„ Не единствено, че ще бъдем първа политическа мощ, в това съм сигурен, само че ние ще имаме голямо болшинство ”, сподели Петков.  „ Вярвам, че в идващия парламент, освен ще сме първа политическа мощ, а ще наложим разпоредбите и бъдещият стандарт на държавно управление изцяло да зависи от нас ”, продължи съпредседателят на Политическа партия.

„ Съединението прави силата – би трябвало да стартира отвън тази постройка, с цел да сме мощни след това вътре ”, счита още той.

Петков удостовери, че с Демократична България ще се явят с общ претендент на локалните избори в София. Очаква и „ Спаси София ” да е с тях.

Относно обвиняванията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че от Политическа партия са спечелили доста пари от войната в Украйна, Петков сподели: „ Моята неточност е, че влязохме в пояснителен режим. Спирам да се занимавам с неговите „ борисовки ”, сподели Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР