Обединение Бъдеще за туризма“ ще депозира днес в Министерския съвет

...
Обединение Бъдеще за туризма“ ще депозира днес в Министерския съвет
Коментари Харесай

Обединение „Бъдеще за туризма“ внася искане за оставка на министър Николина Ангелкова

Обединение „ Бъдеще за туризма “ ще подава през днешния ден в Министерския съвет писмо с искане за отстраняването на отрасловия министър на туризма Николина Ангелкова. Сред претекстовете са липса на професионална подготвеност и неспособност за справяне с проблемите в бранша по време на рецесията поради Covid-19.

В обединяването влизат туроператори, хотелиери, превозвачи, екскурзоводи, притежатели тук-там за настаняване. То съставлява над 70 на 100 от браншовите организации и юридически лица в бранша. Повече от 30 асоциации и сдружения в региона на туризма поддържат настояването за оставка на министъра, заяви пред БНР Павлина Русева от Обединение „ Бъдеще за туризма “.

„ Недоволните туристически организации считат, че Министерството на туризма води селективен разговор единствено с част от бранша. Няма нито един стратегически проект за справяне с проблемите, липсват и оферти за антикризисни ограничения “, посочи Павлина Русева.

Основното искане на Обединение „ Бъдеще за туризма “ е да се сътвори гаранционен фонд по европейска инструкция от 2015 година, с цел да бъде обезпечена ликвидност. От сектора споделят, че министерството на туризма мощно е лимитирало интервала за акомодация по отношение на възобновяване на предплатени суми за пътувания. „ Беше провиснал единствено един месец, което е мощно непълен период за това възобновяване “, разяснява Русева.

Съществуват и неясноти към издаването на ваучери поради провалени пътувания.

„ Процесът е съвсем спрял. Хората мощно се интересуват, само че няма единна политика и твърда и ясна позиция от министерството по отношение на ваучерите. Настояваме за документална унификация на този ваучер. Това не е лист хартия, който да избави сега ситуацията с тези суми на нашите клиенти. Той би трябвало да има ясно регламентиран период на годност и да бъде обезпечена неговата ликвидност “, изясни още Русева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР