Обединени патриоти ще работят заедно с министъра на вътрешните работи

...
Обединени патриоти ще работят заедно с министъра на вътрешните работи
Коментари Харесай

ГЕРБ и патриотите се разбраха, доброволчески отряди ще има

" Обединени патриоти " ще работят дружно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов за промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, с които да се вкарат доброволческите отряди към полицията. За това са се разбрали на днешния съдружен съвет патриотите и ГЕРБ, заяви " 24 часа ".
Предложението на Вътрешна македонска революционна организация да се създадат доброволчески отряди към органите на реда провокира съществено напрежение в ръководещата коалиция предходната седмица. Идеята първо бе утвърдена от ГЕРБ в отрасловата парламентарна комисия, само че с ангажимента, че доброволците няма да имат право да задържат провинилите се до идване на полицията и ще работят единствено дружно с органите на реда, само че ще им се позволи да ревизират персонални документи. Предложението обаче удари на камък в пленарната зала.
От Българска социалистическа партия се възмутиха, че жители ще могат да ревизират персонални документи, а Движение за права и свободи видя връщане на шпицкомандите. След този скандал ГЕРБ не поддържа измененията в зала. В отговор от патриотите оповестиха, че флиртът на ГЕРБ с Движение за права и свободи е забележим и заплашиха да изоставен властта, в случай че доброволческите отряди не бъдат признати. Това стана причина и за съдружния съвет през днешния ден.
„ Разговорът беше градивен. Крайно съгласие няма, само че взехме решение да създадем работна група дружно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов за текстовете за доброволческите отряди “, изясни пред " 24 часа " зам.-шефът на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов. Той акцентира, че основаването на подобен вид отряди е записано в програмата за ръководство на ГЕРБ и " Обединени патриоти " и те ще държат този ангажимент да се извърши до края на мандата.
От Обединени патриоти " са подели и друга самодейност – за закона за частния банкрут, с който се цели да се отстранен така наречен „ безконечни длъжници “. На съдружния съвет от ГЕРБ са изразили поддръжка за измененията и са предложили да се включат в работна група, която да доразвие текстовете на закона. В нея ще взе участие и евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев, който също се разгласи за решение на казуса.
„ За първи път от ГЕРБ показаха такава настройка - да се реши казусът с фигурата на безконечния дебитор. Те имат забележки по някои от текстовете, само че занапред ще обсъдим какво и по какъв начин да се трансформира “, изяснява Веселинов, като прецизира, че първата среща на работната група ще е на следващия ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР