ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Напрежението между Конго и Руанда ескалира,

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Напрежението между Конго и Руанда ескалира,
Коментари Харесай

Напрежението между Конго и Руанда повишава риска от военна конфронтация, казва пратеникът на ООН

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Напрежението сред Конго и Руанда ескалира, повишавайки риска от военна борба, която може да докара до Бурунди, върха Представител на Организация на обединените нации в Конго предизвести Съвета за сигурност в понеделник.

Предупреждението на специфичния представител Бинту Кейта пристигна малко преди посланиците от Конго и Руанда да разменят обвинявания в съвета и девет дни преди президентските избори в Конго на 20 декември, в който президентът Феликс Чисекеди се бори за втори мандат против две дузини претенденти.

С наближаването на гласуването държавното управление на Конго също удвоява напъните си за евакуиране на районните и интернационалните мироопазващи сили, в това число на Организация на обединените нации. от 17 700-членна мощ. Регионална мощ от офицери от страните от Източна Африка стартира да напуща най-големия град в източно Конго, Гома, предходната седмица.

Тшисекеди от дълго време упреква Руанда и нейния президент Пол Кагаме, че дават военна поддръжка на бунтовниците М23, последната итерация на конгоански...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР