Обединена българска банка и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) подписаха споразумение

...
Обединена българска банка и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) подписаха споразумение
Коментари Харесай

ОББ гарантира 70 млн. евро за финансиране на българския бизнес

Обединена българска банка и Европейският капиталов фонд (ЕИФ) подписаха съглашение за гарантиране на транзакции, отпуснати за финансиране на дребни, междинни и дребни междинни предприятия (с до личен състав до 499) на стойност 70 млн. евро.

Церемонията по сключване се организира на 27.02.2020 по време на годишната FinTech и InsureTech конференция в София. От страна на Европейския капиталов фонд съглашението беше подписано от Винсент ван Стийнсел, началник Портфейлни гаранции, а от страна на Обединена българска банка – от Десислава Симеонова, изпълнителен шеф Малки и междинни предприятия и корпоративен сегмент.

Новата стратегия ДЖЕРЕМИ за комерсиално финансиране дава опция за отчасти застраховане на предоставяни от ОББ банкови гаранции, акредитиви и общи предели за оборотни средства и издаване на банкови гаранции и акредитиви в евро, лв. и щатски долари. Максималният размер на равнище договорка е 3 млн. евро, като програмата подсигурява 50%.

„ Партньорството с Европейския капиталов фонд е от основно значение за ОББ. Настоящето съглашение с ЕИФ е седмо подред за ОББ. Благодарение на него ние ще продължим да предлагаме на нашите клиенти артикули с преференциални условия, изпълнявайки една от главните ни цели – да поддържаме развиването на дребните и междинни предприятия в България. Към момента, по стратегии на ЕИФ ОББ е финансирала над 5500 предприятия за над 650 милиона евро. “, показа Десислава Симеонова.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР