Обединена българска банка, част от белгийската финансова група КВС, е

...
Обединена българска банка, част от белгийската финансова група КВС, е
Коментари Харесай

ОББ започва да предлага Google Pay на своите клиенти

Обединена българска банка, част от белгийската финансова група КВС, е измежду първите финансови институции в България, които оферират на своите клиенти опцията да цифровизират своите дебитни и кредитни карти Mastercard®, издадени от банката, посредством услугата Гугъл Pay.

По този метод клиентите, употребяващи смарт телефони, могат да правят безконтактни заплащания на ПОС терминали в търговски обекти, да вършат покупки в приложения или да заплащат с карти при онлайн търговци, приемащи Гугъл Pay, както и да теглят пари от банкомат безконтактно.

Гугъл Pay е цифров портфейл и една от най-популярните системи за разплащане в света. Услугата е сигурен метод за осъществяване на бързи и лесни безконтактни заплащания в магазини, приложения и интернет.



Добавянето на карта към Гугъл Pay лишава единствено няколко минути. За задачата клиентът би трябвало да има изтеглено мобилното приложение ОББ Мобайл и посредством него да добави своята карта Mastercard® към Гугъл Pay. Информацията за добавените карти се съхранява несъмнено и не се споделя с търговците.

За да извърши заплащане, клиентът би трябвало просто да отключи своя смарт телефон (поддържащ NFC функция) и да го приближи до безконтактния читател на ПОС устройството. Услугата е налична на всички места, където е изобразен признакът на Гугъл Pay или знакът за безконтактно заплащане.

Новото безконтактно решение е новаторско и несъмнено. С Гугъл Pay не е належащо клиентите да разполагат с пари в брой, банкови карти, както и да допират повърхности като ПИН подложки и сензорни екрани, което в изискванията на продължаваща епидемиологична конюнктура е желан метод за разплащане от от ден на ден консуматори.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР