Обединена българска банка АД се присъедини към компаниите, закупуващи 100%

...
Обединена българска банка АД се присъедини към компаниите, закупуващи 100%
Коментари Харесай

ОББ използва 100% зелена електроенергия от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги

Обединена българска банка АД се причисли към фирмите, закупуващи 100% зелена сила от ЕНЕРГО-ПРО. Това е естествено продължение на проекта на ОББ за понижаване на екологичния отпечатък от активността й.

Удостоверението за 100% зелена сила, което потвърждава, че доставената на притежателя му сила е създадена от възобновими източници, беше публично връчено на Теодор Маринов, изпълнителен шеф Легаси на ОББ, от Боян Кършаков, шеф на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги. „ Устойчивото и отговорно държание към обществото и околната среда е в основите на цялостната политика за корпоративна обществена отговорност на ОББ.

Банката непрестанно влага в потреблението и насърчаването на развиването на технологии, щадящи околната среда. Още от края на 2016 година ОББ е сертифицирана с ISO 14001:2015 – Системи за ръководство на околната среда. Във всички наши обекти отпадъците се събират разделно, а новата постройка, в която се обитава централата на банката, както и в офисите в страната, се употребяват енергийно ефикасни технологии. Закупуването на зелена сила от ЕНЕРГО-ПРО е естествено продължение на един повсеместен развой ", съобщи Теодор Маринов, изпълнителен шеф Легаси на ОББ при приемане на удостоверението.

В последно време ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги регистрира засилен интерес от страна на бизнеса към закупуването на сила, създадена от възобновими източници.

„ Удостоверенията за зелена сила се смятат за влиятелни и отличават притежателите им с виновен метод към „ зелената концепция “ и рационално отношение към потребление на ресурсите на планетата. “, показа Боян Кършаков, „ Ще се стремим да разпространяваме имената на нашите сътрудници с Гаранции за генезис на закупената от тях сила и в бъдеще, с цел да подтикваме мисленето на мениджъри на основни позиции в стопанската система на страната в посока реализиране на значими планове в екологичната област “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР