ОББ и KBC Банк България вече са едно цяло, обявиха

...
ОББ и KBC Банк България вече са едно цяло, обявиха
Коментари Харесай

Новата мегабанка е факт. Промените за 2,4 млн. клиенти

ОББ и KBC Банк България към този момент са едно цяло, оповестиха от кредитната институция. Това стана допустимо след приемане на нужните позволения от ЕЦБ и Българска народна банка, показват от ОББ.На 10-и април 2023 година г. в Търговския указател бе вписано преобразуването на „ КВС Банк България “ посредством вливане в Обединена българска банка (ОББ).

През лятото на 2022 година белгийската KBC Груп закупи българския бизнес на Райфайзенбанк за над 1 милиарда евро. Тогава банката беше преименувана на KBC Банк, като клоновете й бяха ребрандирани с дизайн, подобен с този на мрежата на ОББ.
-->
Сега новата обединена банка е водеща по мярка на активите, като групата KBC е дейна също в застраховането, лизингите, пенсионното обезпечаване и други Общо клиентите й у нас са 2,4 млн. души.

Като първа стъпка след правното обединяване клиентите ще могат да теглят от АТМ мрежата на ОББ и досегашната КВС Банк България при идентични условия и няма да дължат такси за междубанкови преводи сред двете, показват от ОББ.

До приключването на процеса на техническа интеграция на двете банки клоновата мрежа, уеб сайтът и цифровите канали на KBC Банк България ще бъдат обозначени със специфичен знак до логото на ОББ.

На този стадий клиентите не е належащо да подхващат каквито и да било дейности.

" Бизнесът ни тук е образец за построяването на резистентен банково-застрахователен модел и с това обединяване още един път удостоверяваме уговорката си към българския пазар и поддръжката си за българската стопанска система.

Наш фокус ще продължат да бъдат нововъведенията и дигитализацията с човешко лице и, несъмнено - отличното потребителско прекарване ", е представен в формалното известие да споделя Петър Андронов, член на УС на KBC Груп, основен изпълнителен шеф за Международни пазари и ръководител на Надзорните препоръки на ОББ и ДЗИ ", оповестиха от банката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР