О т винтидж модели с колекционерска стойност, до най-новите модели

...
О т винтидж модели с колекционерска стойност, до най-новите модели
Коментари Харесай

Кои са любимите автомобили на кралското семейство

О т винтидж модели с колекционерска стойност, до най-новите модели на пазара, английското кралското семейство разполага с богато многообразие от коли и мотори. Всеки един от тях има свои персонални транспортни средства, като някои се употребяват ежедневно, а други са оставени като експонати в кралския гараж в Сандрингам, описват от канала във.

Ето и кои са най-забележителните модели, които кралското семейство има.

Bentley State Limousine

През 2002 година моделът е подарен на кралицата във връзка 50-ата годишнина от възкачването ѝ на трона. Колата е особено удължена, с цел да бъде необятно и комфортно на монарсите. „ Бентли “ употребяват човек със същата височина, като кралицата, с цел да преценяват нужната височина на колата. Моделът е брониран, с цел да пътува комфортно Елизабет II измежду тълпи, само че пък прозорците му са по този начин направени, че да могат нейните жители да я виждат, когато минава. Автомобилът възлиза на 10 милиона английски лири.

Rolls-Royce Phantom IV State Landaulet

Кралското семейство има десетки модели Ролс-Ройс, само че този е един от най-редките. Моделът е от 1955 година и от него са създадени единствено 18 броя. Автомобилът на кралицата е оцветен в бордо и черно и остава в употреба цели 43 години. В сходен модел се вози и Мегън Маркъл на сватбата си.

Vauxhall Cresta PA Friary Estate

Това е една от обичаните коли на кралицата. Моделът е създаден през 1961 година и е особено модифициран с вградени на покрива поставки за въдици, стойка за оръжие и специфичен предпазител за кучетата, до момента в който пътуват в колата. Автомобилът е оцветен и в цвят, персонално направен за кралицата - Imperial Green. Днес колата се намира в кралския гараж в Сандрингам.

Range Rover

Кралицата е голям почитател на Range Rover и има доста фотоси, на които е зад кормилото на обичания си автомобил. В него има задоволително място за всичките ѝ деца и кучетата. Ако кралицата е зад кормилото на Range Rover, наложително има амулет на предния похлупак на колата.

Alvis TD21 Series II Drophead Coupe

Принц Филип е притеглен от модела на автомобилно ревю в Лондон. Автомобилът е създаден през 1959 година и е особено модифициран с усъвършенствана скоростна кутия, по-високо предно стъкло и електрически сгъваем покрив. Истински модел заслужен за кралска персона. В момента автомобилът е в кралския гараж в Сандрингам.

Lagonda 3-litre Drophead Coupe

Автомобилът на принц Филип е оцветен в специфичен цвят „ Единбургско зелено “ и разполага с радиотелефон и огромно огледало, в което кралицата да може да се оглежда. Колата се появява на Олимпийските игри в Мелбърн през 1956 година, като е превозена до Австралия на борда на Royal Yacht Britannia. Кралицата и принц Филип са с този автомобил и през 1959 година, когато е откриването на M1, първата автомагистрала на Англия.

BAC Mono

Моделът е първият в света едноместен суперавтомобил. Достига от 0 до 60 благи в час за 2,8 секунди. Определено необикновен автомобил за кралското семейство, което нормално държи на екстрите и необятното пространство, в което да помества въдиците и домашните си любимци. Все отново кралицата се оказва почитател на марката и се снабдява с един от най-иновативните за времето си модели.

Aston Martin V8 Vantage Volante

Принц Чарлз се оказва същински почитател на марката „ Астон Мартин “ и разполага с няколко модела от 1969 година, 1989 година, 1994 година Първия получава като подарък от кралицата, а вторият му е подарен от Емира на Бахрейн. Aston Martin V8 Vantage Volante е осъвременен с ръчна скоростна кутия и е оцветен в цвят Balmoral Green, което го приближава до автомобила на Джеймс Бонд, който той кара през 1987 година във кино лентата „ Живите светлини “.

Ducati 1198S Evo Corse SE

Принц Уилям е извънредно огромен почитател на моторите и има богата сбирка от Triumph, Yamaha, Kawasaki и Ducati. 1198 на Ducati наподобява е измежду обичаните му, тъй като има четири от тях, в това число и модела Evo Corse SE. Страстта към моторите е в кръвта на кралското семейство и още прадядото на Уилям, Джордж VI постоянно е бил засичан с това транспортно средство. В момента принца се движи главно с коли Land Rovers и Bentley Flying Spur.

Audi RS6

Принц Хари е засичан постоянно с този модел от 2017 година Той е един от най-мощните и бързи коли, които са доставяни в Уиндзор. Хари даже взема решение да отстрани ограничителя на скоростта, с цел да може, когато пожелае да доближава 174 благи в час. Истинско автомобилно украшение, което Хари продава за 72 000 английски лири - евентуално повече, в сравнение с е платил за него.

Audi 80 Cabriolet

Преди принцеса Даяна всички в кралското семейство избират локални марки коли. Тя първа взема решение за избере немски бранд, като кабриолетите стават нейни любимци. Принцесата кара не едно, а три Audi 80 Cabriolet. Благодарение на нея моделът се трансформира от следващата хубава кола, в знак на висок статут и положение.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР