О, много съжалявам, че Стефан е напуснал този свят. Как

...
О, много съжалявам, че Стефан е напуснал този свят. Как
Коментари Харесай

Полската актриса Барбара Брилска след смъртта на Стефан Данаилов: Сбогом, любов! Заради него се разведох

 " О, доста скърбя, че Стефан е напуснал този свят. Как ще го изпратя ли - със " Сбогом, обич ". Съжалявам, че прекъснахме връзката си, че не се получи сред нас. Тя бе повече другарска в последните години, само че не бяхме се чували от дълго време. "

С тези думи полската актриса, която към този момент е на 78 години, се елементарни с една от огромните си любови - българския артист Стефан Данаилов. Мастера умря на 27 ноември след тежко боледуване.

" Заради него се разведох, бях доста влюбена в него, желаех да се съберем, само че синът, който родих, не е от Данаилов ", показа единствено пред " България Днес " преди година хубавицата.

" Нямам наследник от Барбара Брилска! Момчето й си има татко, даже е кръстен на него. За мен връзките ни бяха случка, за нея, по-късно разбрах, че са били значимо събитие в живота й. " Големият Стефан Данаилов приживе изясни слуховете, които витаят към любовта му с красивата полякиня. Само преди година на бял свят излезе дълго прикриваната връзка сред него и Брилска.

В просторно изявление за съветската преса тогава неостаряващата чародейка призна, че в края на 70-те години е изживяла бурна и сантиментална " лав стори " с най-красивия по това време български артист Стефан Данаилов. И че точно срещата със секссимвола на родното кино я кара да зареже погрешния си брачен партньор и да се хвърли стремително в сантименталната случка. Уви, скоро възприятията на Ламбо охладняват и той за следващ път се прибира при единствената си и несменяема брачна половинка Мария.

" Преди да се срещнем във кино лентата " Умирай единствено в краен случай ", бях гледал Барбара в няколко кино лентата - въпреки всичко тя бе най-известната полска актриса по това време. Красавица. Снимахме в Лондон, само че нямахме подиуми дружно. Режисьорът Милен Гетов ни събра на среща в една от стаите на хотела, където бяхме настанени. Тогава за първи път я видях с други очи. Барбара беше с бял гащеризон. Екзотична дама, имаше нещо особено в нея. Коста Цонев, също познавач на женската хубост, й беше хвърлил око. Аз си кротувах. Срещата завърши и нищо.

След няколко дни се видяхме във фоайето на хотела и отидохме в едно бистро. Аз пийнах две-три бири, тя май нищо не пи. После се прибрахме по стаите. Това, което Барбара споделя в нейната автобиографична книга, е повече литература. Истината е, че работата ми по кино лентата свърши по-рано и с цел да спестят пари, от продукцията ми споделиха да си потеглям, сякаш, нямало свободни кревати. Тогава аз отидох в нейната стая. Останах там няколко дни. Беше красива случка, само че не и любовна история. Чак когато й прочетох книгата, разбрах, че за нея срещата ни се е трансформирала във значимо събитие. Но за мен беше единствено флирт ", разяснява артистът пред вестника връзките си преди години с Брилска.

В книгата си пани Брилска обаче вижда нещата доста сантиментално. Първата вечер в София, по време на фотосите на " Умирай единствено в краен случай ", Барбара дружно с целия екип отива на вечеря. Вече са седнали на масата, когато влиза най-известният женкар на българското кино - Стефан Данаилов, а тя не може да откъсне очи от него. Той също я гледа. Хората от екипа, развеселени от усещането, което двамата са създали един на различен, се майтапят, че на него не му се поставя място на масата.

Казват, че няма да му разрешат да ухажва актрисата, която е пристигнала с тях. Неканеният би трябвало да си тръгне. В последния миг красавецът се навежда над ухото й и шепне на съветски: " Нищо, ще се погрижа за теб в Лондон ". Стефан завършва фотосите в Лондон три дни по-рано. Иска му се да остане, само че към този момент няма място в хотела. Дошъл за първи път в стаята й да се сбогуват. Виждайки, че е угрижен, тя взема решение да рискува и да го предложения.

" Ако искаш да останеш в Лондон, можеш да останеш при мен. Разбира се, без никакъв подтекст ", подхвърлила Барбара, макар че прелестно схваща по какъв начин може да приключи това. " Нормална колегиална услуга ", продължава тя, въпреки декларациите й да звучат все по-неубедително. За да й благодари, Стефан кляка пред нея и вперва очи, без да продума. Тя не устоя на погледа му и се осмелява да каже: " Можеш да ме целунеш, в случай че искаш ".

Няма потребност да повтаря, той я целува внимателно, по другарски и отива да си донесе куфарите. Същото поразяващо усещане й прави, когато след две години го вижда още веднъж. Разбира, че е влюбена в него. Отново приема предложение за български филм, идва в София и прекарва всяка свободна минута със Стефан.

Последната им среща е в ресторанта " Форум " във Варшава. Стефан разкрива тайната им обич пред режисьор другар. Той се усмихва общително, само че го поучава да не се захваща с тази спекулация. Твърди, че това може да навреди на прелестната му кариера, а и като партиец не би трябвало да изоставя жена си, това било аморално и така нататък След паметния диалог с българския режисьор Стефан си отпътува.

" Не допусках, че към този момент в никакъв случай няма да се забележим. По-скоро се чувахме по телефона понякога, когато аз го търсих. Данаилов остава една доста значима част от живота ми. Осмислих връзката си и взех решение след него да се разведа със брачна половинка ми ", написа в книгата си " Най-трудната роля " Барбара Рибалтовска.

Красивата актриса се слави с доста любови и два провалени брака. С първия си мъж Ян Боровиц се развеждат, защото се женят прекомерно млади - тя даже не е навършила 20 година Мъжете се обръщат след прелестната русокоска, до момента в който на Ян му се постанова да тъне в работа и не може да развлича зажаднялата за завършения своя брачна половинка. И Баша още веднъж се връща в театралния институт.

По изключение й разрешават да посещава занятията като слушателка и доста скоро й оферират и основни функции. Става звезда. Вторият й брак е с лекаря от български генезис Людвиг Космал - човек с тежък темперамент, податлив към алкохолни запои и изневери. В фамилния им живот вечно се настаняват битката за власт, раздорите и свадите.

Вторият брачен партньор на актрисата, за разлика от първия, обожава бурния живот: забежките му постоянно са тематики на скандални репортажи в светските летописи. Въпреки това точно той става татко на двете обожавани от Барбара деца - щерка й, кръстена на нея самата, и сина, носещ името на баща си. Житейските драми на актрисата обаче не свършват дотук. Преди години тя губи в злополука 20-годишната си щерка Баша и дълги години не може да се съвземе.

С днешна дата 78-годишната Барбара Брилска е съсредоточила живота си основно върху сина си - Людвиг-младши. С него и котката тя е щастлива. " Людвиг учи в три факултета. Вече приключи. Паднал се е на мен, хубав е. Но за жалост, това не е най-важното. Важно е да е благополучен - задоволително е късче благополучие, с цел да се случи знамение на всеки от нас ", споделя Барбара в изявление за съветската преса преди месеци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР