О коло половината от постъпленията в държавната хазна са от

...
О коло половината от постъпленията в държавната хазна са от
Коментари Харесай

Асен Василев: 50% от бюджетните приходи у нас се реализират в София

О коло половината от постъпленията в държавната хазна са от активност на компании в София, заяви служебният министър на финансите Асен Василев по време на първия публичен съвет по бюджетната политика.

Василев направи прорез на приходите и разноските от бюджета, като концентрира вниманието върху районното систематизиране на бизнеса.

"35% от постъпленията са от огромните данъкоплатци ", заяви Василев, представен от БНР.

"В София е 32% от приходите непосредствено и настрана има нещо, което в Национална агенция за приходите му споделят "големи данъкоплатци " - които са огромните хиляда компании, и почти половината от тях са в София. Тоест в случай че и там вземем половината, можем да кажем, че към 50 % от бюджетните доходи в страната се осъществят в София ".

Фокус в повишение на постъпленията в бюджета ще има върху концесиите и продажбите на парцелите с отпаднала функционалност, съобщи още министър Василев. По думите му приходите от концесии са единствено 145 милиона лв.:

"Това за мен беше мощно изненадващо. Вече работим с Министерството на енергетиката да се промени наредбата за концесионните такси, тъй като тези доходи наподобяват извънредно подценени ", разяснява служебният министър на финансите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР