Нюйоркските власти глобиха Дойче банк (Deutsche Bank) със 150 милиона

...
Нюйоркските власти глобиха Дойче банк (Deutsche Bank) със 150 милиона
Коментари Харесай

Ню Йорк глоби със 150 милиона долара Дойче банк заради връзки с Джефри Епстийн

Нюйоркските управляващи глобиха Дойче банк (Deutsche Bank) със 150 милиона $ поради връзките й с починалия финансов магнат Джефри Епстийн, който бе наказан за
полови закононарушения против малолетни, съобщи ДПА.
Проблемните банкови интервенции включват заплащания към лица, за които се допуска, че са били съучастници в половото малтретиране на млади дами, както и заплащания към съветски модели, написа Българска телеграфна агенция.

Дойче банк не е съумяла да ползва съответен контрол над активността на клиентите си, които самата тя е оценявала като високорискови, уточни представител на регулаторните управляващи.
Особено в тази ситуация с Джефри Епстийн, макар, " че е знаела за ужасната му престъпна история, банката непростимо не е съумяла да засече или предотврати подозрителни преводи за милиони долари ", гласят още претекстовете на регулаторите. Глобите са наложени поради доста несъблюдение на регулаторните условия по отношение на връзките на Дойче банк с Епстийн, както и с Данске банк Естония (Danske Bank Estonia) и Еф Би Ем И банк (FBME Bank). Това е първата сходна мярка против финансова институция по отношение на делото Епстийн, допълниха щатските управляващи.
Миналата седмица бе задържана дългогодишната партньорка на Епстийн Гислейн Максуел, която е упрекната, че е пособия на финансиста да набира малолетни девойки за секс услуги. Епстийн умря предходната година в пандиза, а като причина за гибелта му бе посочено самоубийство, напомня ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР