Нюйоркски съдия в четвъртък отхвърли едно от шестте твърдения за

Нюйоркски съдия в четвъртък отхвърли едно от шестте твърдения за ...

Отпадна едно от обвиненията срещу Харви Уейнстейн.

Нюйоркски съдия в четвъртък отхвърли едно от шестте твърдения за сексуално насилие срещу филмовия магнат Харви Уейнстейн.
66-годишният баща на пет деца е на свобода срещу гаранция от 1 милион долара и е принуден да носи GPS монитор. Той отдавна пледира, че е невинен по шестте случая, за които се твърди, че са извършени срещу три жени през 2004, 2006 и 2013 г.
Той влезе в наказателния съд в центъра на Манхатън, облечен в тъмен костюм, вратовръзка и бяла риза за краткото изслушване, което отбеляза поне първоначална победа за неговия адвокат Бен Брафман, предаде БГНЕС.
Смесеният брой е свързан с Лучия Евънс, която обвинява Уейнстейн, че я принуждава да извърши орален секс през 2004 г.
Тя оставя на Уейнстейн обвинения, до голяма степен свързани с две жени, но Брафман твърди, че "лъжесвидетелствуването" на Евънс също така омаловажава първото обвинение срещу Уайнщайн, ако не и целият случай.
В отхвърленото обвинение става дума за Лусия Еванс, която обвинява Уейнстейн, че я е принудил да му направи орален секс през 2004 г.
Това оставя в сила срещу Уейнстейн пет обвинения, до голяма степен свързани с две жени, но според Брафман "лъжесвидетелствуването" на Евънс също така омаловажава първото обвинение срещу Уейнстейн, ако не и целият случай.
"Когато едно от главните обвинения в този обвинителен акт се основава на лъжесвидетелстване, това е много голямо, важно развитие", каза Брафман пред репортери.
"Мисля, че делото срещу Уейнстейн според мен не е устойчиво", добави Брафман, заявявайки, че ще представи допълнителни предложения през ноември.
"Не съм сигурен, че ще има друг избор, освен да отхвърли целия обвинителен акт срещу Харви Уейнстейн", каза Брафман.
През август Брафман апелира за прекратяване на цялото разследване срещу клиента му, разкривайки съдържанието на десетки интимни имейли между Уейнстейн и предполагаемата жертва на изнасилване, в които тя многократно пише „Обичам те“.

Източник: actualno.com