Нюкасъл официално обяви трансфера на Сандро Тонали. Договорът с 23-годишния

...
Нюкасъл официално обяви трансфера на Сандро Тонали. Договорът с 23-годишния
Коментари Харесай

Нюкасъл привлече Тонали срещу рекордните за италианец 70 млн. евро

Нюкасъл публично разгласи прехвърлянето на Сандро Тонали. Договорът с 23-годишния полузащитник е до лятото на 2028 година.


По-рано беше обявено, че Милан ще получи 70 милиона евро за играча. Това автоматически трансформира прехвърлянето м в рекорден за италиански футболист.

Договорени са и спомагателни бонуси, както и 10 % за Милан от възможна бъдеща продажба на играча. Това е и най-скъпият произлязъл трансфер на Милан. Досегашният връх бе на Рикардо Кака, който отиде в Реал Мадрид против 67 милиона евро.

" Щастлив съм да поздравявам Сандро в Нюкасъл. Той е извънреден гений и има манталитета, физиката и техническите качества, с цел да бъде ужасно попълнение за нас. На 23 години Сандро към този момент има богат опит като основен състезател в едно от най-хубавите европейски шампионати и в Шампионската лига, както и като национал на страната си. Той също по този начин има опцията и капацитета да пораства и да се развива с нас и аз съм разчувствуван, че идва в нашия тим преди един трогателен сезон, който ни чака “, разгласи мениджърът на Нюкасъл Еди Хау.

Тонали, който е младеж на Бреша, постави подписа си под контракт за пет години. Той ще получава заплата от 7 милиона евро годишно, като ще има и 2 милиона евро бонуси.

Италианецът мина в Милан през 2020 година и записа 130 мача с " червено-черния " екип, в които означи 7 гола. /БГНЕ


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР