Ню Йорк. Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на

...
Ню Йорк. Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева участва в срещата за реформи на ООН, организирана по инициатива на президента на САЩ

Ню Йорк. Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева взе участие в Ню Йорк в Срещата на високо ниво по промяната на Организацията на Обединените народи (ООН), проведена и управлявана от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи .
„ От години се приказва за промяна в Организация на обединените нации, само че най-сетне сме близо най-малко до административната част. Над 120 страни са подписали декларацията за поддръжка на промените - посочи министър Захариева. - Подкрепям апела на президента Тръмп и на генералния секретар Антонио Гутериш за по-малко администрация, повече успеваемост и непосредственост до хората. От 2000 година бюджетът се е нараснал два пъти. “
Срещата се провежда по самодейност на Съединени американски щати. На нея бе подкрепена политическата декларация, направена от група страни, поканени от Съединени американски щати - Канада, Китай, Германия, Индия, Индонезия, Япония, Йордания, Нигер, Руанда, Сенегал, Словакия, Тайланд, Англия и Уругвай. Държавите са селектирани да съставляват всички заинтригувани групи по промяната на Организация на обединените нации, което е позитивна индикация за консенсус към упованията за промени от генералния секретар на Организация на обединените нации.
По време на срещата на високо ниво вицепремиерът Захариева беседва с министър председателите на Албания и Република Македония - Еди Рама и Зоран Заев, както и с сътрудниците си от района Никос Кодзиас (Гърция), Никола Димитров (Република Македония), Теодор Мелешкану (Румъния), Мария Пейчинович Бурич (Хърватия), както и с първия посланик на Кралство Нидерландия Берт Кундерс.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР