Ню Йорк. Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна с външния министър

...
Ню Йорк. Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна с външния министър
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Кралство Тайланд Дон Прамудвинай в Ню Йорк

Ню Йорк. Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Кралство Тайланд Дон Прамудвинай в Ню Йорк. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството . “Вашата страна е мечтан сътрудник на България в района на Югоизточна Азия. Организациите, в които членуваме, надлежно Европейски Съюз и АСЕАН, също ускоряват разговора между тях. Очаквам да бъдат обновени договарянията сред Европейски Съюз и Тайланд за Споразумение за свободна търговия и да бъде подписано контрактуваното към този момент Споразумение за партньорство и съдействие. Може да разчитате на нашата поддръжка за това ”, съобщи министър Захариева.
“Ще се веселя да си сътрудничим в региона на високите технологии, знам, че българин е основал първия компютър. Вашата страна е и образец в света по какъв начин би трябвало да се употребява капацитета на дамите - и с номинацията за началник на МВФ, и за еврокомисар, и с вашия персонален образец ”, сподели министър Прамудвинай.
Това е втората среща сред двамата министри. Първата през януари т.г. в Брюксел в границите на 22-та среща на външните министри Европейски Съюз – АСЕАН.
Захариева и Прамудвинай означиха отличното съдействие сред двете страни, които честват 45 години от определяне на дипломатически връзки. За страдание двете страни нямат упълномощени посолства, а се съставляват на равнище “почетни консули ”, което затруднява контактите.
Ежегодно над 1500 българи посещават Тайланд за отдих и туризъм. От тайландска страна е проявяван интерес за вложения в туристическия отрасъл у нас, само че досега няма осъществени планове по тази линия.
Министрите Захариева и Прамудвинай регистрираха, че към този момент е дефинитивно координиран текст на Споразумение за безвизови облекчения с Тайланд за притежателите на дипломатически и служебни паспорти, което може да бъде подписано при подобаващ мотив. От българска страна е отправено предложение за сключване на Договор за трансфер на наказани лица, като през май 2019 година е изпратен план на текст.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР