Ню Йорк. Ежедневно на фронта в Украйна загиват или получават

...
Ню Йорк. Ежедневно на фронта в Украйна загиват или получават
Коментари Харесай

The New York Times: Ежедневно Русия губи по 500 войници на фронта в Украйна

Ню Йорк. Ежедневно на фронта в Украйна умират или получават пострадвания по 500 съветски бойци, а общият ритъм на настъплението се е забавил поради доставеното на Въоръжените сили на Украйна ново западно оръжие. Това оповестява The New York Times , базирайки се на изказване на заместник-министъра на защитата на Съединени американски щати по политическите въпроси Колин Кал и източник от администрацията на Байдън.

„ Мисля, че може с убеденост да се допусна, руснаците евентуално са дали 70 или 80 000 жертви за по-малко от шест месеца “, съобщи той.

По думите на чиновника, руснаците са постигнали някои дребни триумфи в Източна Украйна, само че това им е коствало извънредно скъпо поради новите оръжия и дейностите на ВСУ. Подобни загуби значат, че Русия няма да може да превземе източната част на Украйна преди края на годината.

Според разузнаването на Съединени американски щати, Москва е привлякла чеченски и сирийски бойци във военните дейности. С това решение Кремъл е съумял да избегне вътрешно неодобрение в Русия поради загубите на съветските военни и нуждата от осъществяване на обща готовност, която е сходна на наборната военна работа.

Сет Джоунс, шеф на програмата за интернационална сигурност в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания, счита, че съветската войска е съществено изтощена. „ Това се отразява на способността им да водят ефикасна наземна акция в Украйна “, добави той.

Според американски и европейски чиновници съветските военни търпят обилни загуби, мъчно им е да привлекат в борбата резервисти и новобранци. Руската федерация към този момент е присъединила съвсем 85% от армията си във войната, като е мобилизирала войски от далечния изток на страната.

Според украинските оценки, към 12 август общите бойни загуби на Русия са към 43 200 души.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР