НЮ ЙОРК (АП) — Земята се разтърси в петък под

...
НЮ ЙОРК (АП) — Земята се разтърси в петък под
Коментари Харесай

Небостъргачите в Ню Йорк са построени така, че да издържат на повечето земетресения

НЮ ЙОРК (АП) — Земята се раздруса в петък под Ню Йорк, където се намират известни небостъргачи като Емпайър Стейт Билдинг и Един международен търговски център. Въпреки че здания, които могат да доближат над 100 етажа, може да наподобяват изключително уязвими на трусове, инженерни специалисти споделят, че небостъргачите са издигнати с задоволително еластичност, с цел да устоят на умерено разлюляване.

Трусът с магнитуд 4,8 по Рихтер в петък сутринта беше с център на към 45 благи (72 километра) западно от града в Ню Джърси. Вторичните земетресения продължиха с трус с магнитуд 2,5 в събота сутринта. Но не са докладвани огромни вреди на системата за всеобщ превоз на града или неговите 1,1 милиона здания.

Операторите на емблематичния 103-етажен Емпайър Стейт Билдинг разгласиха „ ДОБРЕ СЪМ “ в петък в X акаунта на постройката.

Небостъргачите в Ню Йорк като цяло са издигнати по този начин, че да устоят на ветрове и други въздействия, доста по-големи от земетресенията, които нормално се следят на И...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР