НЮ ЙОРК (АП) — Тази година изглежда много по-добра за

...
НЮ ЙОРК (АП) — Тази година изглежда много по-добра за
Коментари Харесай

Каква рецесия? Професионалните прогнозисти повишават очакванията за икономиката на САЩ през 2024 г.

НЮ ЙОРК (АП) — Тази година наподобява доста по-добра за стопанската система на Съединени американски щати, в сравнение с бизнес икономистите предвидиха единствено преди няколко месеца, съгласно оповестено изследване Понеделник.

Икономиката наподобява ще нарасне с 2,2% тази година след поправяне на инфлацията, съгласно Националната асоциация за бизнес стопанска система. Това е нарастване от 1,3%, които икономисти от университети, компании и капиталови компании предвидиха в предходно изследване на асоциацията, извършено през ноември.

Това е най-новият сигнал за мощ за стопанска система, която е взривена от прогнози за криза. Високите лихвени проценти, предопределени да държат инфлацията под надзор, трябваше да повлекат стопанската система надолу, съгласно мнението. Високите лихви стопират стопанската система, като вършат ипотеките и сметките по кредитни карти по-скъпи с вярата да спрат инфлацията.

Но даже при доста високи лихви, пазарът на труда и семействата в Съединени американски щати разноските останаха удивително устойчиви. Това от своя страна увеличи предстоящ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР