Ню Йорк. Ами ако Деветата планета е древна черна дупка?

...
Ню Йорк. Ами ако Деветата планета е древна черна дупка?
Коментари Харесай

„МКД“ : Мистериозната Девета планета на Слънчевата система може да е древна черна дупка

Ню Йорк. „ Ами в случай че Деветата планета е антична черна дупка? “ - е заглавието на нов теоретичен труд за мистериозния източник на гравитация на ръба на нашата Слънчева система, написа македонското електронно издание “МКД “ .
Научният труд допуска, че към момента невижданият източник, някои го назовават Деветата планета или Планета X, в действителност може да бъде дребна антична черна дупка. Това би могло да дава отговор на видяното от учените в края на Слънчевата система - 20 пъти по-далеч от Нептун, в по този начин наречения Пояс на Кайпер.
Авторите на труда Джейкъб Шолц и Джеймс Анвин, доктори по физика, желаят да се прегледа концепцията за относително близка черна дупка.
„ Съсредоточавайки се единствено върху концепцията за планета, ограничавате пробното си търсене “, сподели Анвин пред портала за футуристични проучвания Gizmodo. " След като започнете да мислите за по-екзотични обекти, като първоначални черни дупки, стартирате да мислите по разнообразни способи. "
Авторите декларират, че такава черна дупка може да минала оттова и да е била хваната в капан в орбитата на нашата Слънчева система.
Истинските черни дупки са теоретични обекти, които може би са основани скоро след Големия гърмеж. Тази съответно би била дребна, почти 5 до 15 пъти по-голям от масата на Земята, и с размери сред портфейл и топка за боулинг.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР