Ню Делхи. Русия спечели индийския конкурс за доставка на средства

...
Ню Делхи. Русия спечели индийския конкурс за доставка на средства
Коментари Харесай

РИА Новости: Русия спечели индийския конкурс за доставка на средства за ПВО

Ню Делхи. Русия завоюва индийския конкурс за доставка на средства за противовъздушна защита (ПВО) с дребен обхват за сумата от половин милиард $, заяви пред РИА Новости източник от системата за военно-техническо съдействие.
„ Да, нашата „ Игла “ (преносим зенитно-ракетен комлекс) победи “, означи събеседникът на организацията.
Преди това телевизионният канал NDTV, базирайки се на локални веонни източници, заяви, че „ Рособоронекспорт “ е предложил най-изгодните условия за доставка на зенитни ракетни системи с дребен обхват. Освен това в търга са взели участие европейските компании SAAB и MBDA.
Агенцията отбелязва, че Русия и Индия за най-големите сътрудници в областта на военно-техническото съдействие: повече от 70% от въоръжението и бойната техника на индийската войска, Военновъздушни сили и Военноморски сили са съветско и руско произвеждане. Ежегодно Русия доставя на Индия техника и оръжие за няколко милиарда $.
РИА напомня още, че през октомври „ Рособоронекспорт “ подписа с Индия договор за доставка на зенитно-ракетни системи С-400 на стойност повече от 5 милиарда $. Сделката стана най-голямата в историята на съветската компания.
Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР