Нямаше как и всичките пет ключови комисии в общината да

...
Нямаше как и всичките пет ключови комисии в общината да
Коментари Харесай

Ваня Григорова: ПП - ДБ искаха всичко и затова не получиха нищо

" Нямаше по какъв начин и всичките пет основни комисии в общината да бъдат на ПП-ДБ. Искаха всичко и по тази причина не получиха нищо. "

Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия общинският консултант от Българска социалистическа партия Ваня Григорова, разяснявайки обстановката в Столичния общински съвет.

 

„ Аз съм част от групата общински съветници на локалната коалиция „ Българска социалистическа партия за България “. Не може да има тълкувание, че в нашата група има разцепеление. Единственото друго държание и мнение беше във връзка с избора на ръководител, претендент на ПП-ДБ-СС. Аз смятах изрично, че от тази група не би трябвало да получават поста ръководител на Столичния общински съвет (СОС) “, сподели Григорова в отговор на въпрос има ли разединение в групата на алените съветници във връзка на това, че тя и Диана Тонова не участваха в избора на ръководител на СОС.

„ Въпросът беше кардинален. Когато кметът е кмет с толкоз дребна разлика, обикновено е ръководителят на общинския съвет да бъде представител на някоя от останалите групи “, уточни Григорова.

„ Председателите на комисии нямаше по какъв начин да бъдат още веднъж на тази група общински съветници “, изясни Григорова.

Тя предвижда, че гласуването в общинския съвет за комисиите ще бъде същото като предходния път, в случай че ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС не са се договорили за замяна на комисии.

 

„ Такива диалози са водени, не знам дали с всички групи “, сподели тя по отношение на желанието на ПП-ДБ-СС да водят диалози с останалите групи.

По мотив думите на Корнелия Нинова, че Българска социалистическа партия към този момент няма общински съветници в София поради поддръжката за ръководителя на СОС, Григорова съобщи: „ Тази позиция на „ Позитано “ е лицемерна. Защото точно управлението на Българска социалистическа партия в настоящия си тип ръководи дружно с „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, нали по този начин? “.

В отговор на уточнението, че това е било преди две години, тя сподели: „ А, значи към този момент е забравено и не се брои някак? Много вода изтече, само че не считам, че нещо се е трансформирало.

Когато се стигна до блокаж на СОС, точно госпожа Нинова беше тази, която предложи най-възрастният общински консултант да оглави СОС, а най-възрастният е точно от ПП-ДБ-СС, госпожа Грети Стефанова “.

„ След като безусловно преди два месеца си упорствал ръководителят да е от тази група и по-късно размахваш пръст на личните си съветници: „ Вие в случай че гласувате за тази група, край с вас “, явно е, че задачите са някак по-различни. Няма поредност в това.

Опасявам се, че има ревнивост към господин Таков и към организацията, това е е най-голямата организация на Българска социалистическа партия “, посочи Григорова.

„ Аз нямам право да приказвам от тяхно име. Аз не съм част от Българска социалистическа партия. Но това, което виждам, явно е, че има ревнивост, явно е, че някой се притеснява за председателското си място в партията и добре е да отстреля всеки, който може да биде привидян като опция “, уточни тя.

Григорова напомни, че сега се води дело за нови кметски избори. Ако организацията на Българска социалистическа партия бъде разрушена тъкмо преди такива избори, това ще работи само в интерес на съперниците им.

„ И аз не се бях прицелила в предсеателското място в Българска социалистическа партия. Аз чисто процедурно не мога. И още не съм, тъй като не съм член на тази партия “, акцентира общинският консултант.

„ Опасявам се, че някой може да се усеща толкоз нерешителен на председателското си място, че се пази даже от невъзможни други възможности “, добави тя.

По думите ѝ, националното управление на Българска социалистическа партия се пробва да се меси в работата на общинските съветници.

Във връзка с положителните резултати на Българска социалистическа партия на изборите в София и фактът, че Григорова остана втора с доста дребна разлика, тя уточни: „ Това е триумф на господин Таков, извънредно. Благодарение на неговите старания и дипломатичност беше построена лявата коалиция, която сплоти вота в София. В противоположен случай щяхме да имаме един раздробен избор “.

На въпроса дали Таков ще бъде изключен от Националния съвет, тя отговори, че се чува, че в неделя ще има пленум, на който ще се разискват санкции.

„ Ако висшето управление на тази партия не прави оценка големите триумфи, които господин Таков реализира в София, ние ще имаме едни по-силни съперници в последващи избори “, съобщи Григорова.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР