Нямаме за цел да поощряваме кредитните милионери. Това заяви Искрен

...
Нямаме за цел да поощряваме кредитните милионери. Това заяви Искрен
Коментари Харесай

ВМРО за Закона за личния фалит: Няма да поощряваме кредитните милионери

Нямаме за цел да насърчаваме кредитните милионери. Това съобщи Искрен Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация по време на разискванията на Закона за персоналния банкрут.

По думите му това, което вършат е един указател. Всеки който желае да му бъде провиснал заем - може да бъде тестван каква му е кредитната история и в случай че институцията реши - да му отпусне нужните средства. Няма потребност да лишаваме някого от заеми доживот ", акцентира още той.

По думите му на Веселинов стартират разискванията и те желаят в тях да се включат и неправителствените организации.
Патриотите вършат в Народно събрание публично разискване на Закона за персоналния банкрут

От Вътрешна македонска революционна организация са безапелационни, че те са изходили от най-хубавите европейски практики. "Искаме да избегнем нещото като безконечен дебитор и безконечен заемодател. Това не е добре и за двете страни ", счита още те.

Според предложенията, при несъстоятелност повече от три месеца отбрана може да получи дебитор, който има едно или повече парични отговорности с общ размер до 200 000 лева и даде разполагаем на кредиторите си за угаждане на вземанията им цялото си имущество и бъдещите приходи за пет години, като се изключи несеквестируемите движимости и приходи.

За да бъде сложено физическото лице под протекция, законопроектът изисква кумулативното съществуване на две предпоставки - несъстоятелност и почтеност.

Лицата, сложени под отбрана, ще бъдат вписвани в Централен електронен указател на физическите лица в несъстоятелност към Агенцията по вписванията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР