Нямаме проблеми с жегите, всичко е под контрол, каза ПР

...
Нямаме проблеми с жегите, всичко е под контрол, каза ПР
Коментари Харесай

В Софийския зоопарк в жегите всичко е под контрол, студен душ разхлажда животните

Нямаме проблеми с жегите, всичко е под надзор, сподели ПР специалистът на Софийския зоопарк Ирина Сахатчиева пред Българска телеграфна агенция. По думите й в жегите животните се усещат добре, тъй като на тези, които не обичат жега, им е обезпечена прясна вода и сянка. Тези, които са на открито - като слон, носорог и хипопотам, имат обезпечен душ. След което обаче си вършат пясъчни и кални бани, добави Сахатчиева.

"Носорогът си има свое калище, хипопотамът си влиза в неговия басейн, а слоницата си хвърля плява и си подремва на външно пясъчно легло ".

Най-добре се усещат африканските животни. Тези, които не се усещат добре - като мечките, са в бърлогите си, добави тя. Всяко животно, което не желае да бъде на слънце, си има вътрешно помещение.

Женската полярна сова Тундра се приспособява чудесно в изцяло обновената волиера наоколо до входа на зала "Големи котки, терариум и аквариум ". Преди да постъпи в зоопарка, совата е гледана е при домашни условия, изясни Ирина Сахатчиева.

Тя сподели, че скоро във волиерата ще бъдат показани и други птици и дребни хищници. Всяка събота, от три години насам, Софийският зоопарк провежда демонстрационно хранене на животни.

От зоопарка припомнят, че имат потребност от доброволци. Задачата им е в събота и неделя да оказват подпомагане на чиновниците и да не позволяват посетителите да хранят животни. Една немалка част от гостите на зоопарка нарушават това предписание и по този начин слагат в заплаха здравето и даже живота на жителите, като им оферират нездравословна храна или хвърлят предмети. Особена потребност от доброволци има при мечките и сурикатите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР