Нямам спомени към мен да е имало по-специално отношение, аз

...
Нямам спомени към мен да е имало по-специално отношение, аз
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Извинявам се за стореното от моите предци

Нямам мемоари към мен да е имало по-специално отношение, аз също съм се редил на опашка за кисело мляко и самун. Сам съм си взимал приемните изпити за гимназията и по-късно за университета. Това съобщи в ефира на bTV претендентът за кмет на София Васил Терзиев, повдигнат от ПП-ДБ, " Спаси София " и подсилен от " Екипът на София ".

„ Още първоначално, когато отворихме диалога с политическите партии, споделих, че това е част от предишното ми, само че не се срамя. Родителите ми не са били част от стопански структури, не са били част от политиката... това са били елементарни хора от прехода. Разбирам тематиката и през годините започваш да разбираш по какъв начин е работил даден режим, започваш да задаваш въпроси и да разбираш какъв брой неправда е имало. Мен ме боли по какъв начин сме унищожили огромна част от интелигенцията, по какъв начин са били разстреляни хора без съд и присъда “, изясни Терзиев.

Той прикани политиците най-сетне да одобряват закон за лустрацията.

Тази тематика за службите и репресивните органи непрекъснато се замита, по тази причина моля нашите политици да одобряват закон за лустрацията – нещо, което е направено още през 90-те години в Централна и Източна Европа. Дори румънците го сториха със забавяне през 2019 година, с цел да се спре с всички тези измами на досиета, които се употребяват за шантаж, сподели претендентът за кмет на столицата.

По думите подобен закон към момента не е признат, тъй като „ по този начин е комфортно.

„ Но в случай че се направи, ще се разбере дали сме напът да станем едно обикновено общество. Никой не се е извинил, по тази причина аз желая да се извиня като потомък на такива хора “, съобщи Терзиев.

Той разясни, че едно от нещата, за които ще се бори, е в София да има музей на комунистическия режим, където ясно да се обясни какво се е случвало с репресираните по време на комунистическия режим у нас.

От изявлението стана ясно, че ще са нужни към 1 милиарда лв., с цел да бъде трайно решен въпросът със положението на тротоарите в София.

По тематиката с детските градини Васил Терзиев изясни, че в столицата би трябвало да бъдат издигнати 30 детски градини, с цел да се реши и този проблем.

„ В другите страни могат да построят цялостен град за четири години, а ние не можем едни детски градини “, уточни претендентът за градоначалник.

Искам да покажа по какъв начин се прави политика без да има потребност да влизаш в политиката, с цел да забогатяваш. Не желая и популярност, към този момент съм я постигнал в другите си професионални поприща. Искам да изпитам задоволство от добре свършената работа, защото аз съм потвърден войник, приключи Терзиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР