Нямам представа защо бях прихванат, навярно досадна грешка. Това коментира

...
Нямам представа защо бях прихванат, навярно досадна грешка. Това коментира
Коментари Харесай

Пилотът на приземения самолет: Нямам представа защо бях прихванат, навярно досадна грешка

Нямам визия за какво бях прихванат, вероятно досадна неточност. Това разяснява за „Твоят ден“ по NOVA NEWS Валери Илиев, водачът на самолета, прихванат и партерен от Военновъздушни сили в сряда.

Според източници на NOVA става дума за инструктор от частна школа за летци в село Бохот. Пилот от нея е летял и обучавал курсист. Трябвало е да съобщи полета си нa военното летище в Долна Митрополия, само че не го е направил. Илиев опроверга тази информация и удостовери, че той персонално е пилотирал машината.

„Поради отвод на радиостанцията на самолета, на който образовам курсисти, се наложи да извърша тестов полет. Не съм го изпълнявал край Свищов, а на 20 км от летището в Бохот. След това бях прихванат от аероплан МиГ-29“, изясни водачът.
  Валери Илиев
По думите му вчерашното осъществяване е било „недобро“. „Не съм извършител, информацията не се дава от България, а от командването на НАТО. В авиацията съществува пространство G – сегмент от въздушното пространство до избрана височина, в която всеки един притежател на летателно средство може да извършва полети, без да се обажда на който и да било. Аз постоянно се обаждам. Не съм нарушил никакви закони, нито съм бил причина за паника“, безапелационен бе Илиев.

Той добави, че след прихващането са се изсипали всички вероятни служби. „Бях отведен в полицията и бях арестуван през вчерашния ден от 16 ч допреди половин час. Снеха ми показания. Ще предявя претенции. Това нарушава свободата ми и петни името ми“, съобщи той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР