Нямам особени математически таланти, но трябва да призная, че любовта

...
Нямам особени математически таланти, но трябва да призная, че любовта
Коментари Харесай

Любовна аритметика или Светата троица на любовта

Нямам особени математически гении, само че би трябвало да призная, че любовта е чиста аритметика. Не, не е обвързвана с прозорливост или финансово изражение, а се „ пресмята “ с уравнението (х+у)3=Любов. За шерване на обич са нужни двама – това е ясно, само че тази „ проклетница “ разкрива най-скритата си магия единствено в случай че двете единици си паснат добре в три съответни аспекта – физика, страст и психика.

Няма пълноценна фамилиарност без физическо привличане, а интимността е в основата на любовта. Твърдението за същинска обич без допиране и без шерване на телесни сокове и звукови резултати е сантиментално и наивно дрън-дрън. Ако приказваме в числа, потребността от физическата съгласуемост и добър секс в любовните връзки заема към 40%-50% (според жените) и над 70%-80% (според мъжете). При всички положения – към половината, и е основен фактор, когато приказваме за подобен тип другарство.Всички харесваме филми, в които приключилата Харвард госпожица се влюбва в „ неприятното момче “ от гетото и заживяват щастливо, само че в действителността това е мъчно да се случи.Има връзки, които съществуват подържани само от физическото привличане. Случва се те да са доста комфортни и взаимно удовлетворяващи – тогава, когато сътрудниците нямат нужда, друга от физическата или когато това привличане е толкоз мощно, че „ не вижда “ и „ не чува “ всичко останало. Факт е обаче, че тези връзки нямат заряда да просъществуват дълго – те или се трансформират в по-пълноценна и многопластова връзка, или се разпадат, тъй като тялото, колкото и да е привлекателно, омръзва, в случай че е извадено от подтекста на личността. Без досег и разсъбличане обаче не могат да се основат условия за дълбока и „ гола “ обич.

Физическото привличане е първична, биологична и интуитивна функционалност. Мъжете са тези, които първи реагират при съществуването на подобен интерес и това, значително, е поради спецификата, ролята и потребностите на пола, само че точно дамата е онази, която избира и в границите на 5 минути след образен контакт може да реши дали един субект е генетично подобаващ да татко на децата ѝ.

Емоционалната съгласуемост е водеща и доста значима за „ нежните половинки “. Обикновено дамите първо тестват връзката на равнище страсти. Това се случва преди да пристъпят към скотски удоволствия и постоянно води до недоразумения. Сходната емоционалност не значи единиците в двойката да са идентични като мислене, ползи и реакции, а да одобряват, харесват и удовлетворяват разликите си. Казано с други думи, да се допълват в лудостите си или да са „ на един ум “. Емоционалният аспект на връзката е мощно обвързван с уважението и двупосочната грижа при сътрудниците. Една жена, която се интересува от цветарство, не би имала спор с мъж, който обича футбол и противоположното, стига и двамата да не се нервират от ползите да другия и да се усещат комфортно в заедността си.

Върху прочувствената съгласуемост въздействие оказват средата на живот и другарство, образованието и интелигентността на сътрудниците. Макар че всички харесваме филми, в които приключилата Харвард госпожица се влюбва в „ неприятното момче “ от гетото и най-после двамата заживяват щастливо, в действителността това е мъчно да се случи не заради някакъв тип дискриминация, а тъй като те нямат какво да си кажат, откакто се охладят пожарите, породени от половата пристрастеност.

Много двойки с добра физическа и прочувствена съгласуемост основават пълнокръвни и здрави фамилии и имат хармонични връзки. Те биха могли съвсем да не усещат неналичието на душевна единение или в случай че това се случи, то да е пренебрежимо малко. Но от време на време сред тях се вижда лека мъгла от недоизказаност и нещо несподелено.Душевната съгласуемост е онази невидима нишка, което трансформира двойката в едно цяло. Това е съвършената заварка сред физическия и прочувствения аспект на връзката. Когато душите се допрян и се познаят, се случва цялостната естетика и не са нужни думи и обяснения, тъй като даже въздухът се насища с сила. Няма да видите двойка със мощна душевна връзка, която да се гушка или прегръща по улиците – те едвам очевидно се допират, само че сега, в който се погледнат, сред тях стартира да свети толкоз мощна любов, доверие, почитание и предпочитание един за различен, че чак ти идва да им завидиш. Тези хора поддържат връзка между тях с лекост, нямат нужда да преобладават, нямат потребност от уверения, доказателства и пояснения в обич, тъй като те го усещат.

Дори и прилежно да учим уроците на житейското учебно заведение, душевната съгласуемост не може да се изкопира, открадне или сътвори по принудителен метод. Тя участва и пораства. Тя е същинската независимост на любовта, за която доста сме слушали и чийто смисъл мъчно разбираме от време на време. Тези двойки греят, само че също по този начин те бързо могат да бъдат „ засмукани “ от черната дупка на отчаянието ако единицата се трансформира в нула – всички сме чували за фамилии, в които откакто почине единият, другият скоро го е последвал. Може би поради това в природата soulmates са красиво и жадувано, само че прекомерно рядко събитие.

Колкото и да пресмятаме и да „ изчисляваме “ любовта обаче, аз съм надалеч от мисълта, че не можем да се усещаме добре, задоволени и влюбени, в случай че споделяме единствено едни от нейните аспекти. Няма никакъв смисъл да потвърждаваме или да тестваме любовното триединство в личните си връзки, тъй като всеки миг на същинска непосредственост е скъп и без аналог, а и мозъците ни губят своята аналитичност и математически качества при всяко допиране на физическа, умствена или душевна ерогенна зона. Дали ще го назовем „ обич “ е въпрос на миг или на време.

Повече от автора – на teodoraslavova.blogspot.com.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР