Нямам думи! Но не се изненадвам. Българите всеки ден получават

...
Нямам думи! Но не се изненадвам. Българите всеки ден получават
Коментари Харесай

Христо Кидиков не сдържа гнева си: Нямам думи!

" Нямам думи! Но не се сюрпризирам. Българите всеки ден получават разнообразни удари от всички страни. "

Това сподели пред " България Днес " легендата на естрадната музика Христо Кидиков. Потърсихме изпълнителя, който " цъка " Вефа " за коментар след следващата секира от страна на топлофикациите в страната.

В редица области цените ще счупят върховете. Във Велико Търново нарастването е с умопомрачителните 178 %. В Плевен и Враца растежът е от 122% и 128%. Почти двойно е нарастването в Бургас. В Пловдив е с близо 23 на 100.

" Ами доста е - съобщи Кидика. - Вече ние, българите, не знаем от кое място ще ни пристигна. То всеки ден има нарастване на нещо ", разяснява артистът.

От години той се е отказал от услугите на " Топлофикация ".

" Те са кожодери! Добре че на всички места се отхвърлих от тях ", споделя музикантът, който от години живее във вила в Еленския Балкан.

Според Кидика виновност за непрекъснатите нараствания имат и новите депутати. По думите му те единствено се карат, нищо не правят, само че за сметка на това прибират огромните си заплати.

" Какво свършиха? - пита Кидиков. - За един месец нищо. А народът стана все по-беден. Получиха си заплатите, нагласиха комисиите и са удовлетворени. Прибират по над 6000 лева А ние какво да вършим ", изригна обичаният реализатор.

Една от първите чалга изпълнителки, Тони Дачева, пък счита, че новите цени на парното не са в реда на нещата.

Изпълнителката на безконечния шлагер " Бедни, само че богати " не употребява услугите на " Топлофикация ", само че е на газ. За наслада на певицата цената на синьото гориво в последните месеци пада и е надалеч от рекордните стойности, които имаше предходната зима. Въпреки това Тачева получава огромни сметки.

" Цената на газа падна от предходната година много, само че това не се отразява на крайната цена на потребителите. Който и естествен човек да попитате, ще ви каже, че новите цени на парното и тока не са в реда на нещата. Би било добре да помислят и за народа, освен за себе си. През лятото ще е добре, тъй като не се употребява парно, само че през зимата сметките ще са големи. Моето мнение е, че не би трябвало да се подвигат по този начин фрапантно цените. Да се направи всичко допустимо да се облекчи животът на хората в тази рецесия ", сподели певицата.

Композиторът Стефан Диомов счита, че цените на силата в България са пресилени.

" Не знам до каква степен ще стигне тази серпантина с тези нараствания ", сподели един от най-разпознаваемите хора в Бургас.

Съгражданката му Тони Димитрова пък от дълго време е спряла да се вълнува от цените на " Топлофикация " и газа. Певицата, изпяла безконечния шлагер " Ах, морето ", се отоплява през зимата на климатик. Въпреки че доста от бургазлии скочиха против близо двойното повишаване на парното, Димитрова научи от " България Днес " за него.

" От вас узнавам за следващото нарастване на " Топлофикация ". Не се интересувам от цените на парното. Ползвам климатик ", бе кратният коментар на една от най-обичаните ни певици.

Водещият на " Минута е доста " Петър Вучков също от дълго време се е отказал от парното. И залага на климатици.

" Съпругата ми е задоволително спестовна и сме се отказали от парното от години. Живеем в блок, имаме климатици и нямам отношение във връзка с това, че някой взема решение да вдигне цената на парното. А всяко повдигане на цени, без значение дали е на топлото или друго, за мен е безпределно неприятно. Напоследък всичко е непоносимо в България, не знам за какво по този начин става. Череши по 80 лева! Айде бе! Какво вършиме? Че дори се зарадвах на един продавач, при който ягодите бяха единствено 8 лева Просто не е за поверие ", сподели емблемата на " Минута е доста ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР