Нямам амбиции да бъда топлата връзка между България и Ердоган.

...
Нямам амбиции да бъда топлата връзка между България и Ердоган.
Коментари Харесай

Местан: Нямам амбиции да бъда топлата връзка между България и Ердоган

Нямам упоритости да бъда топлата връзка сред България и Ердоган. Който има такава рекламация, е просто фанатик . Това съобщи в ефира на bTV водачът на партия ДОСТ Лютви Местан, разяснявайки изборната победа на новия остарял президент на Турция Реджеп Ердоган.
Разговорът за Турция е клиширан, обидно обикновен, нерядко неприятелски и съкрушен, за жалост, ще кажа от историческо комплексирано схващане, което ни пречи да забележим справедливи обстоятелства, счита Местан. Мисля, че изборите се организираха по метод, по който се разрушават враждебните изказвания за Турция. Турция даде образец за осъществяване на почтени избори . Ако забележим обстоятелствата, а не се опираме на предварителните си упования по какъв начин ще преминат тези избори, ще забележим, че те в действителност са пример за почтени избори, разсъждава Местан.
Нали има мит, че Турция е с властническо ръководство? Дайте ми образец къде в друга страна с властническо ръководство опозицията повежда протест с над милион души на него. Извънредното състояние по никакъв метод не попречи на който и да е да взе участие в тази конкуренция. Първо, безспорният факт - изборната интензивност бе близо 90%. Избирането с тази висока изборна интензивност трансформира Ердоган в един от най-легитимно определените ръководители. Има какво да заимстваме като избирателен развой от Турция , съобщи още някогашният водач на Движение за права и свободи.
Управляващата партия има единствено един член измежду петчленните изборни комисии. Опозицията има болшинство в тези комисии. За 16 години ръководство на Ердоган, Брутният вътрешен продукт се усили от 4 хиляди на 11 хиляди За мен е по-важно, че бедността е понижена на половина, смъртността измежду децата е понижена, през днешния ден 95% от младежите приключват приблизително обучение, посочи Лютви Местан.
По думите му избирането на Ердоган е добра вест за България, тъй като Ердоган е другар на страната ни . На въпроса на Антон Хекимян дали, в случай че бъда поканен да гостува на Ердоган, Местан означи, че " с най-голямо наслаждение " ще го стори.
Няма финансиране от Турция на партия ДОСТ , съобщи още Лютви Местан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР