Няма защото да се учудваме, че тук плащаме повече, отколкото

...
Няма защото да се учудваме, че тук плащаме повече, отколкото
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Очаквам едноцифрена инфлация, която ще се задържи по-дълъг период от време

Няма тъй като да се учудваме, че тук плащаме повече, в сравнение с в Люксембург или Франция. Там пазарът и конкуренцията работят по-добре, в сравнение с в България. Това сподели банкерът Левон Хампарцумян в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Инфлацията значи, че от едната страна има една парична маса, а от другата страна - незадоволително артикули и услуги. Когато има повече пари, в сравнение с артикули и услуги, нещата стартират да нарастват, разясни той.

Конкуренцията е естественият регулатор на цените, уточни Хампарцумян.

„ Правителството е в добросъвестно подвеждане ", разяснява той ограниченията на служебния кабинет за регулации на пазара.

Вдигането на лихвите по депозитите и заемите е инструмент, който Българска народна банка има и с който се опълчва на повишаването на инфлацията. Темповете на повишаване ще са плавни. „ Поскъпването на заема е нещо обикновено, тъй като когато имаше негативни лихви, това беше ненормалното ", съобщи Хампарцумян.

Очакванията му са за едноцифрена инфлация, която ще се задържи по-дълъг интервал от време.

Като причина за растящите банкови такси Хампарцумян уточни неефективности в ръководството им. В момента хората разполагат с повече от един канал за достъп до парите си 24/7. „ Това към този момент е различен тип услуга, по-удобна за хората, а това изисква разноски. Банките имат присъщи разноски, които би трябвало да създадат и ги кара да подвигат цените. Това, което държи цените естествени, е конкуренцията, а сред банките има конкуренция. Но цените се подвигат досега, в който стартират да ти се разбягват клиентите - това е методът да се контролират нещата ", изясни той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР