Няма вариант новият стадион на ЦСКА да не бъде построен.

...
Няма вариант новият стадион на ЦСКА да не бъде построен.
Коментари Харесай

Даниел Димов: Няма вариант новият стадион на ЦСКА да не бъде построен

Няма вид новият стадион на ЦСКА да не бъде издигнат. Това изрично съобщи един от представителите на компанията за срутване, разрушение и ремонт на здания Даниел Димов.

Димов приказва пред публицистите в медийния ден на стадион „ Българска войска “, в който бе показано началото на събарянето на козирката на бранш А, а на стадиона бяха още изпълнителните шефове на " алените " Филип Филипов и Стоян Орманджиев.

„ Мисля, че демонтажът ще завърши малко по-рано – два месеца, не три. Работим по избора на реализатор, подобен стадион не е строен в последните 40 години. Няма вид стадионът да не бъде строен. Tова е дълъг развой, до най-малкия подробност се влиза. Демонтажът коства малко над 1 млн. В момента се разискват елементи, това е единственото, което може да се промени. Съгласуваме всичко с разнообразни лица, с хора от спортно-техническото управление. Основните неща са съгласувани с УЕФА. Някой път има тракане по масата, разногласия, само че значимото е, че нещата се случват “, сподели Димов във връзка с демонтажа и новото оборудване, твърдейки, че ЦСКА ще има нов стадион.

Според него оборудването ще може да събира сред 16 000 и 18 000 души.

„ Капацитетът е мъчителна тематика – няма по какъв начин стадионът да стане 40 000. На всички ни се желае да бъде огромен. Трябва да се мисли и за поддръжката. По-лесно е да го построиш, в сравнение с да го поддържаш. Трябва да се построи оборудване, което и да се устоя по-късно – от 16 000 до 18 000 ще бъде потенциалът, според от събитията. Това оборудване ще стане един ивент център. То ще стане оборудване, което да приема друг вид събития и това ще помогне за бъдещата му прехрана “, добави той.



Друг от представителите на компанията Николай Николов даде детайлности за разрушителната машина, която съумяха да снимат медиите, казвайки, че такава има единствено на още три места – в Австралия, Канада и две в Германия.

„ Имахте опция да заснемете една неповторима разрушителна машина. Възможност за работа на 38 м. Пред вас показахме по какъв начин сме избрали метода на разрушение – водещата причина е сигурността на хората, личния състав и минимум влияние върху околната среда. Демонтажът протича следено “, добави той.

Главният началник Юксел Караахмед разясни, че целият ремонт и след това градеж на новото оборудване ще бъде екологично съгласуван.

„ Наоколо са ситуирани другите машини. Двата багера, единият от тях отделя арматурата от бетона, а другият го прави в размер, подобаващ за изхабяване. Общо взето се натъртва на екологията. Има дървета – от предната страна сме създали екранизация, тъй че да запазим дърветата цели. Седалките са авансово демонтирани, с цел да не се смесват с останалите неща. Време като цяло сме дали три месеца, защото демонтажът става постепенно, с цел да има минимално замърсяване на въздуха. Придържаме се към в началото дадените периоди. Към момента няма проблеми, всичко върви по проект. Основното, което се маха, е стоманобетонът и останалите боклуци, които излизат от площадката “, сподели той.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР