Няма текстове в предложените изменения на Закона за туризма, които

...
Няма текстове в предложените изменения на Закона за туризма, които
Коментари Харесай

Министерството на туризма отрича да има опит за Кумгейт на тема ски

Няма текстове в препоръчаните промени на Закона за туризма, които да са свързани със аграрни земи или ски писти . Това съобщи в свое публично известие Министерството на туризма (МТ).
От МТ разясниха тематиката, откакто неправителствената коалиция " За да остане природа в България " излезе с позиция, че през преходните и заключителните разпореждания на новия законопроект има опит да бъдат прокарани скандални текстове. Текстовете били скрита приватизация и давали опция на концесионери на зимни курорти да " завладяват " обществени земи за безконечни времена, освен това без публични съвещания .
Според МТ с признатия през днешния ден (7 ноември) законопроект се транспонира в националното ни законодателство Директива (ЕС) 2015/2302 на Европейския парламент и на Съвета на Европейски Съюз за пакетните туристически пътувания и обвързваните с тях пътнически услуги. След приемането на измененията ще бъде променена и наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване и хранене. Премахва се условието за показване за някои публични удостоверителни документи на книжен притежател, като се планува да се вкара нов формуляр " заявление-декларация ", което в главната си част има декларативен темперамент.
" В формалния уебсайт на Министерски съвет има информация за всички утвърдени решения на съвещанието на министрите. Всякакви политико-икономически спекулации, правени през обществените мрежи и през уеб сайтове на обособени организации, не са нищо друго с изключение на следващата подправена вест и опити на избрани среди да основават излишно напрежение в обществото. Подробна информация за признатите от държавното управление промени в Закона за туризма може да видите на интернет страницата на Министерския съвет ", декларират от Министерството на туризма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР