Няма таван на заплащането за лекарска помощ по черноморските ни

...
Няма таван на заплащането за лекарска помощ по черноморските ни
Коментари Харесай

Няма таван на заплащането за лекарска помощ по черноморските ни курорти

Няма таван на заплащането за лекарска помощ по черноморските ни курорти, стана ясно по време на диалог в специфичното студио навън в Царево на „ Тази сутрин”.

Всяко лечебно заведение единствено дефинира по какъв начин ще тарифира обособените прегледи и операции, като тези данни би трябвало да бъдат публично изнесени и да са едни и същи както за българи, по този начин и за чужденци.

Ако летовниците попаднат на нарушавания, могат да алармират Регионалните здравни инспекции.

Ако обаче човек избере да посети лечебно заведение, което работи с НЗОК, то тогава той няма да заплати за прегледа и разноските ще се поемат от Здравната каса, само че постоянно се случва да се постанова да изчака останалите пациенти. За незабавни случаи, при които се постанова да бъде извикана кола за спешна помощ, също не се заплаща.

„ Имаме доста добра връзка с РЗИ и министерството. Ако броят на повикванията на незабавния телефон се усили и нямаме опция да реагираме, незабавно ще бъдат командировани спомагателни незабавни екипи от вътрешността на страната”, разясни доктор Асен Кърджиев, доктор от незабавната помощ.

По думите му във филиалите на незабавна помощ в Созопол, Приморско и Царево постоянно може да бъде открит дежурен екип, който да окаже нужното подпомагане. Ако положението на дадения пациент е зле, той ще бъде превозен с кола за спешна помощ в Бургас.

„ Извършили сме инспекции на всички плажове и единствено на 4 има проблеми с здравното наличие, само че ограниченията към този момент са взети”, съобщи доктор Вергиния Цанова. Тя отхвърли да назове кои тъкмо са тези плажове.

„ Проблемът с медицинските фрагменти всяка година става все по-сложен, защото лекарите ни са все по-малко”, добави тя.

„ През 2014 година имахме към 16 случая на нахлуване над лекари, само че тази година имаме единствено 2. Резултатът е с помощта на Министерство на вътрешните работи, които съпровождат санитарния автомобил, когато е необходимо”, разясни доктор Кърджиев.

По думите му още по телефона може да се познае дали един пациент е нападателен или не.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР