Няма свободна Европа без свободна Украйна, каза украинският президент Володимир

...
Няма свободна Европа без свободна Украйна, каза украинският президент Володимир
Коментари Харесай

Зеленски: В Европа не бива да има сиви зони

Няма свободна Европа без свободна Украйна, сподели украинският президент Володимир Зеленски пред водачите на страните от Европейски Съюз, които се събраха през днешния ден на двудневна среща в Брюксел, съобщи Ройтерс.  " В Европа не трябва да има сиви зони ", прикани украинският президент броени дни преди първата годишнина от съветската инвазия в страната му на 24 февруари предходната година. Той акцентира, че " единството на Европа е от фундаментално значение за сигурността ".
" Свободна Европа е немислима без свободна Украйна. Европа е свободна, Европа ще бъде свободна и Европа е единна ", посочи украинският президент.

Агенцията отбелязва, че Зеленски е на обиколка в Европа, с цел да упорства за още оръжия за битка против съветските нашественици и с цел да лобира за кандидатурата на Украйна за участие в съюза.

Само нашата победа ще отбрани европейските полезности, заяви украинският президент Володимир Зеленски в послание към Европейския парламент в Брюксел. 
Той уточни, че Русия се стреми да унищожи европейския метод на живот. Няма да го допуснем, сподели Зеленски. Тази пълномащабна война не е единствено за земя. Кремъл цинично и преднамерено, година след година, малко по малко, се пробва да унищожи европейските полезности, както съветските управляващи унищожиха полезността на човешкия живот. Никой в Русия, в случай че не е в Кремъл, не е скъп, заключи той.

По думите му, 140 милиона съветски жители са превърнати просто в тела, способни да носят оръжие. Руският режим освен ненавижда всяка обществена правдивост и разнообразие, само че се пробва да наложи ксенофобията като норма, да ни върне към безчовечните времена на 30-те и 40-те години на предишния век, добави Зеленски.
Съдбата на Европа в никакъв случай не е зависила единствено от политиците, а от всеки от нас и всеки е кадърен да окаже въздействие за нашата обща победа, сподели украинският президент. Той благодари на всеки европеец за помощта към неговата страна.
Европа се чисти от корупционното въздействие на съветския олигархичен бизнес, самозащитава се от инфилтрирането на сътрудници на съветските секрети служби, Европейски Съюз за първи път дава толкоз огромна военна помощ, уточни Зеленски. Украйна ще бъде част от Европейски Съюз, добави президентът.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
09 Фев 20239408 Фев 2023244707 Фев 2023119606 Фев 2023302106 Фев 202332305 Фев 2023689Коментарирукола Z09 Фев 2023 16:04ч.
Тоя цирк ми омръзна... и Орбан единствено къде не е прихнал от смях
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР