Няма скрит български износ на оръжие за Украйна“. Това са

...
Няма скрит български износ на оръжие за Украйна“. Това са
Коментари Харесай

Tribune.bg: Кирил Петков чисти имидж с кампания „Тайно спасих Украйна“

„ Няма прикрит български експорт на оръжие за Украйна “. Това са думи на Кирил Петков на 24.06.2022 година, когато той е министър председател на България в държавното управление на четворната коалиция.
„ Голяма част от снарядите в Украйна бяха български “, афишира през вчерашния ден на 17.01.2023 година същият Кирил Петков.

Народното събрание по време на четворната коалиция с министър председател Кирил Петков гласоподава да не се изнася военна помощ за Украйна, а единствено филантропична, както и да ремонтираме танкове на Украйна. Същият Кирил Петков беше и на посещаване в Киев, където беседва с Володимир Зеленски и увери, че Украйна не желае оръжия от нас, а единствено да ремонтираме.
След по-малко от година идва въпросът за какво Петков излъга българите? Дали малко преди новите предварителни избори съпредседателят на Политическа партия не си прави имидж акция с „ Тайно спасих Украйна “? Това несъмнено е реторичен въпрос, тъй като е ясно, че освен Украйна не е избавена, а е мъчно да имаме вяра на каквото и да било изречено от Петков. Едно е ясно обаче, от началото на войната страната ни усили в пъти производството и износа на оръжия. Ясно беше, че те отиват за Украйна, само че не като безплатна помощ, а против възнаграждение.
Ако Кирил Петков в действителност е спасявал Украйна би трябвало да отговори по какъв начин и кой му е дал мандат да изнася оръжия, какво в действителност е пращал и има ли някакво решение на който и да било орган в страната? Дали пък това решение на „ спасителя “ не е взето като това за меморандума с Джемкорп, на своя глава никой и да се преценява с каквито и да било закони?

Ако пък има подписан контракт от страна на Кирил Петков, тъй като Народното събрание не е дало позволение за безплатна помощ, то на каква стойност и против каква сума някогашният министър председател е избавил Украйна?
Още по-важният въпрос е дали Корнелия Нинова като министър на стопанската система в държавното управление на Петков е била известена за взетите от него решения и какво ще изясни? Нали самата тя се кълнеше, че нито един патрон не е изнесен за войната в Украйна от страна на България и няма да бъде изнесен до момента в който тя е министър.
Освен, че се похвали с експорт на оръжия, „ спасителят “ Петков разгласи през вчерашния ден, че страната ни е изнасяла и гориво за Украйна. Основен донор е била компанията „ Лукойл “. Едва ли обаче съветската компания е дарила това гориво за Украйна. Тук идва и другият въпрос: От къде Кирил Петков е намерил средства, с цел да заплати горивото изпратено от България за Украйна? Има ли подписан контракт? Колко цистерни е изнесъл и с чие решение?
Докато тези тежки въпроси стартират да тежат върху Кирил Петков, който не обича да дава отговор, доближени до него медии започнаха да лъскат имиджа му. Така да вземем за пример в изданието на Иво Прокопиев „ Капитал “ се разгласи заглавие: „ Велт “ за България: Страната, която скрито избави Украйна “. Към публикацията е приложена и фотография на засмения до уши Кирил Петков дружно с Володимир Зеленския. Фотосът е изработен по времето когато някогашният български министър председател се кълнеше, че страната ни не изнася оръжия за Украйна, а украинските бежанци бяха размъквани като куфари от хотели към бежански лагери и фургони, без вода и храна.  
 
18 Яну 202317217 Яну 202360717 Яну 2023364915 Яну 2023464914 Яну 2023231814 Яну 20231479КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023313911 Яну 2023116518 Яну 202328328 Дек 2022961
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР