Няма сила, която да ни накара да спрем да се

...
Няма сила, която да ни накара да спрем да се
Коментари Харесай

Ромите се заричат: Ще си караме каруците по столичните улици с или без глоби

Няма мощ, която да ни накара да спрем да се движим по софийските улици. И актове да ни пишат отново ще се движим. Това обявиха притежатели на каруци в ефира на Нова телевизия.

Може би това не е най-хубавото решение, само че може би от Столична община са загрижени по какъв начин се отглеждат конете. На тази разпоредба виждам като опит на общината да внесе някакъв правилник и правила за развъждането на коне “, съобщи специалистът Явор Гечев.
Младен Маринов: Каруците са проблем на всички места
“Каруците са проблем на всички места, даже и в столицата, по тази причина по отношение на измененията в  Закона за придвижване по пътищата и в общи...
Прочети повече
Според Емил, който отглежда коне, хората, които не се грижат добре за животните си би трябвало да се глобяват.

„ Всеки си изкарва хляба с тази каруца “, сподели той.

Припомняме, че от 1 юни се не разрешава придвижването на коне с каруци в цяла София. Това реши през вчерашния ден (10 февруари) Столичния общински съвет. Към момента напредването с животинска двигателна сила е неразрешено единствено в центъра на столицата.

Освен транспортното средство, краткотрайно ще се задържа и конят им. Животното ще бъде поемано от " Екоравновесие " до поискване от притежателя. За да си го получи назад обаче, нарушителят ще би трябвало да заплати разноските за отговорно бранене, развъждане и лекуване.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР