Няма сигнали за бедстващи български граждани в Исландия във връзка

...
Няма сигнали за бедстващи български граждани в Исландия във връзка
Коментари Харесай

Няма бедстващи български граждани в Исландия

Няма сигнали за бедстващи български жители в Исландия във връзка със почналото нощес изригване на вулкана на полуостров Рейкянес на към 50 км от исландската столица Рейкявик, оповестиха от Министерството на външните работи.

По данни посолството ни в Осло на този стадий изригването не съставлява непосреден риск за популацията или инфраструктурата, само че исландската Служба по гражданска отбрана е популяризирала рекомендации към жителите да държат прозорците на домовете си затворени заради заплахата от висока централизация на серен диоксид във въздуха. Той може да аргументи леки изгаряния на очите и гърлото.

Въздушният трафик на интернационалното летище Кефлавик не е спрял и е малко евентуално това да се случи на този стадий. Изригванията не отделят доста пепел, а местоположението на вулкана е задоволително отдалечено от летището и свързаната с него инфраструктура. При потребност от подпомагане българските жители в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР