Няма сделка по Брекзит, няма да има и повече преговори

...
Няма сделка по Брекзит, няма да има и повече преговори
Коментари Харесай

Няма сделка по Брекзит, стана ясно след заседанието на 27-те посланици на страните-членки на ЕС

Няма договорка по Брекзит, няма да има и повече договаряния по въпроса до сряда - това стана ясно след съвещание на 27-те посланици на страните-членки на Европейски Съюз довечера.

Първите очаквания се появиха след обява на изданието " Политико " за пробив в договарянията малко преди 18 часа локално време, в което бяха представени трима дипломати, поискали анонимност. 

В нея се твърдеше, че договарящите по отдръпването на Англия от Европейски Съюз са постигнали съглашение, което ще подсигурява безвредно излизане на Обединеното кралство и даже временен интервал, с цел да се избегнат икономическите разтърсвания.

 Снимка Малко по-късно обаче основният договарящ Мишел Барние написа в " Туитър ", че остават основните разлики по въпроса за границата сред Ирландия и Северна Ирландия.

" Срещнах се с английския секретар по Брекзит Доминик Рааб, само че макар напрегнатите старания, основните разлики остават. Ще осведомявам водачите на Европейски Съюз и Европейския парламент за хода на договарянията и те ще създадат оценка за постигнатия прогрес ", добави Барние.

По-рано се разбра, че след срещата сред двамата, нежната договорка, реализирана на техническо равнище, се е сринала. Така договарянията остават в задънена улица малко преди крайния период за приключването им през октомври.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР