Отказан ви е жилищен заем? Ето какво да направите

...
Няма съмнение, че ситуацията с покупката на жилище е трудна
Коментари Харесай

Няма съмнение, че ситуацията с покупката на жилище е трудна в момента. Не само лихвите по ипотечните кредити са на върхове от 23 години, но и други проблеми, като широко разпространен недостиг на инвентар и високи цени на жилищата на повечето пазари, затрудняват купувачите да си позволят жилище.

Но докато тези видове проблемите го правят по-малко от идеален за купувачите, последващите увеличения на стойността на жилището през последните няколко години бяха от полза за съществуващите собственици на жилища. Средностатистическият собственик на жилище вече разполага с голямо количество собствен капитал в дома си — който може да се използва със заем за собствен капитал или кредитна линия за собствен капитал (HELOC), за да финансира обновяване на дома, да консолидира дълг с висока лихва или да покрие неочаквани разходи.< /p>

Въпреки това получаването на одобрение за HELOC или жилищен заем не е гарантирано. И в някои случаи може да се окажете изправени пред отказ от заемодател на собствен капитал. И така, какво можете да направите, ако това се случи? Ето какво трябва да знаете.

Намерете тук най-добрите лихвени проценти за жилищни заеми, за които бихте могли да се класирате.

Отказан ви е заем за собствен капитал? Ето какво да направите

Получаването на отказ за жилищен заем може да бъде разочароващо преживяване, но има няколко неща, които можете да направите, когато това се случи, включително:

Разберете причината за отказът

Първата стъпка, която трябва да предприемете, след като ви бъде отказан HELOC или заем за собствен капитал, е да разберете защо заемодателят е отхвърлил молбата ви. Кредиторите обикновено оценяват няколко фактора, включително вашия кредитен рейтинг, доход, съотношение дълг към доход и размера на собствения капитал във вашия дом. Поискайте подробно обяснение от заемодателя за отказа, за да посочите конкретния проблем, който трябва да бъде решен.

Научете повече за днешните най-добри цени на собствения капитал тук.

Прегледайте кредитния си отчет

Честа причина да ви бъде отказан заем е да имате по-малко от идеалния кредитен рейтинг, така че е важно да прегледате своя. Вземете копие от вашия кредитен отчет от трите основни кредитни бюра - Equifax, Experian и TransUnion - и ги прегледайте за грешки или несъответствия. Ако откриете някакви неточности, оспорете ги, за да подобрите кредитния си рейтинг.

Подобрете кредитния си рейтинг

Ако кредитният ви рейтинг е основната причина за отказа, може да помогне използването на следните стратегии, за да го подобрите:

Плащайте сметки навреме: Навременните плащания са изключително важни за поддържането на добър кредитен рейтинг, така че не забравяйте да плащате сметките си навреме всеки месец. Намалете салдото по кредитната карта: Намаляването на салдото по кредитната ви карта може намалете коефициента на усвояване на кредита, като повлияете положително на кредитния си рейтинг. Избягвайте нови заявления за кредит: Множеството запитвания за кредит могат да навредят на кредитния ви рейтинг. Избягвайте да кандидатствате за нови кредитни линии. Разнообразете своя кредитен микс: Комбинацията от различни видове кредити (напр. кредитни карти, заеми на вноски) може да бъде от полза за вашия резултат. Консултирайте се с кредитен консултант: Ако кредитните ви проблеми са сложни, помислете за търсене на помощ от агенция за кредитни консултации.

Кандидатствайте отново при друг кредитор

Ако кредитният ви рейтинг се подобри значително или ако смятате, че отказът е бил неоснователен, помислете дали да не кандидатствате отново при друг кредитор. Критериите за кредитиране могат да варират, така че отказът от един кредитор не означава непременно отказ от всички. Просто не забравяйте да си напишете домашното и да разберете какво първо търсят кредиторите, които обмисляте, за да оптимизирате шансовете си за одобрение.

Разгледайте алтернативни възможности за финансиране

Ако HELOC или дом капиталовият заем не е опция, може да искате да проучите алтернативни начини за финансиране. Те включват:

Лични заеми: Тези необезпечени заеми могат да се използват за различни цели и може да не изискват обезпечение. Изплащане на рефинансиране: Ако сте готови да рефинансирате цялата си ипотека, потенциално можете да получите достъп до част от дома си капитал чрез нова ипотека с по-голямо салдо по главницата. Обърнете внимание обаче, че рефинансирането на изплащане включва теглене на нов ипотечен заем с нова лихва, за да замените стария, така че ако текущият ви ипотечен заем има лихва, която е по-ниска от тази, която се предлага в момента, може да помислите добре за този булевард.401(k) заем: Ако имате пенсионна сметка, може да сте в състояние да вземете заем срещу нея, но продължете с повишено внимание, за да избегнете санкции.

Работете върху увеличаването на собствения си капитал

Ако размерът на собствения капитал във вашия дом е бил ограничаващ фактор, съсредоточете се върху увеличаването му с течение на времето. Това обикновено може да се постигне чрез редовни плащания по ипотека, повишаване на стойността на имота и стратегически подобрения на дома. Можете също така да изберете да правите по-големи месечни плащания по ипотека, за да изградите бързо повече собствен капитал в дома си.

Долната линия

Отказването на HELOC или жилищен заем може да е разочароващо, но е не означава, че нямате възможности. Предприемете проактивни стъпки за подобряване на кредита си, обмислете алтернативни методи за финансиране и проучете начини да увеличите собствения си капитал. С търпение и внимателно финансово планиране все още можете да постигнете целите си и да се възползвате максимално от капитала във вашия дом. Не забравяйте, че всяка финансова ситуация е уникална, така че е важно да се консултирате с финансов съветник или кредитен консултант за персонализирани насоки въз основа на вашите обстоятелства.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР