Няма пробив в сигурността на България, има пробив в здравия

...
Няма пробив в сигурността на България, има пробив в здравия
Коментари Харесай

Радев: Не е работа на НСО или ДАНС да ринат сняг пред премиера

Няма пробив в сигурността на България, има пробив в здравия разсъдък, съобщи през днешния ден президентът Румен Радев при идването си в Института по роботика на Българската академия на науките.

" Не е работа на НСО, не е работа на ДАНС или на Министерство на вътрешните работи да рине сняг пред премиера. Тяхната работа е да го предупредят за вероятни провокации и да подсигуряват неговата сигурност. Те това и направиха и получиха персонална признателност и от премиера ", добави Румен Радев.

" Не е работа на министри да дават оценка за работата на службите, изключително когато те са отвън техния сектор. Работата на министрите е да се борят дейно с тежката икономическа и обществена рецесия. Да основават условия за резистентен стопански напредък, което всички българи чакат ", уточни президентът.

Румен Радев изрази вяра, че тази офанзива към службите за сигурност не е опит за тяхното политизиране. Той напомни, че допреди година това беше процедура и прикани ръководещите да не потеглят по този " отритнат от обществото ни циничен път ".

" Разбира се, че няма да желая оставки ", безапелационен бе президентът.

" Нали знаете, че не може със промяната на всяка власт да се сменят и управленията на службите. "

Румен Радев през днешния ден посети Института по роботика на Българската академия на науките, с цел да се среща на място с построения по оперативна стратегия “Наука и обучение за образован растеж” 2014-2020 година Център за подготвеност „ Квантови връзки и интелигентни системи за сигурност и ръководство на риска “.

Пред президента ще бъде показана активността на Центъра, разработваните от него системи, както и Националния проект на България за квантова информационна инфраструктура.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР