Няма превишения на нормите във въздухите след днешния пожар в

...
Няма превишения на нормите във въздухите след днешния пожар в
Коментари Харесай

РИОСВ: Въздухът е в норма след пожара в Шишманци

Няма превишения на нормите във въздухите след днешния пожар в депото за неопасни боклуци в село Шишманци. Това оповестиха от инспекцията.

Екип от представители на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) и Регионалната лаборатория – Пловдив към Изпълнителна агенция по околна среда наблюдават качеството на въздуха. Мониторингът и анализът на резултатите демонстрират, че показанията са в така наречен „ зелен набор “ и не будят безпокойствие, допълниха от там.

След като на място беше открита мощна миризма в региона на пожара, специалистите правиха замервания в най-близките обитаеми места с мобилен уред GASMET. Проследени бяха стойностите на 26 индикатора, а точно: азотни и серни оксиди, въглероден диоксид, въглероден оксид, метан, амоняк, хлороводород, толуен, формалдехид, флуороводород, фенол, метилмеркаптан, флоран, стирен, пропан, хлороформ, фозген, бензен, серовъглерод, циановодород и други. Експертите от време на време следяха придвижването на въздушните маси и дима и нареждаха техниката съгласно него, с цел да наблюдават индикаторите на въздуха в околните села Шишманци и Болярино.

Очакванията са в идващите дни пожарът да бъде сподавен изцяло от ОД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и въздействието му върху качеството на въздуха да намалее. Регионална инспекция за опазване на околната среда предлага на жителите на близките обитаеми места да заобикалят действия навън, да затварят прозорците на жилищата си и да не пускат дребни деца и възрастни хора на открито, до момента в който пожарът не бъде дефинитивно овладян.

Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив ще следи с нараснало внимание развиването на обстановката с пожара и ще реагира навреме при възможна нужда от следващи измервания. За резултата от своите дейности институцията ще осведоми жителите, се споделя в прессъобщението на инспекцията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР