Няма практика председателят да е от най-голямата парламентарна групаЩе се

...
Няма практика председателят да е от най-голямата парламентарна групаЩе се
Коментари Харесай

Вигенин: Нормално е, ако се стигне до втори тур на избора за председател на НС, да подкрепим Никола Минчев


Няма процедура ръководителят да е от най-голямата парламентарна група

„ Ще се постараем да е потребен Народното събрание, колкото и да е къс или дълъг животът му. Трябва да стартираме работата по бюджета, Планът за възобновяване и ограниченията за зимата ”, сподели на влизане в Народно събрание Кристиан Вигенин, който е претендент на Българска социалистическа партия за ръководител на Народното събрание.  

„ В обстановка като тази, в която няма ясно образувано болшинство, също така няма процедура ръководителят да е от най-голямата ПГ, а по-скоро да е от ръководещото болшинство. Тъй като няма ние взехме решение с оглед не конфронтационното държание ръководител да е от по - дребните парламентарни групи ”, акцентира той.

„ Нормално е, в случай че се стигне до втори тур с други претенденти, ние да подкрепим партия, в която сме били в коалиция. Това е Никола Минчев. Друг аргумент- той беше свален в предходния парламент с гласовете на 4 партии, 3 от които имат болшинство. Ако някоя от тези партии не промени отношението си, той няма по какъв начин да бъде определен ”, акцентира Вигенин. Той сподели, че има неща, които потеглят мъчно, само че се надяват Народно събрание да има по-дълъг живот, тъй като има значими тематики за решение.   

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР