Няма повредени мозайки, уверява зам.-кметът на града Светла МолловаПрокуратурата проверява

...
Няма повредени мозайки, уверява зам.-кметът на града Светла МолловаПрокуратурата проверява
Коментари Харесай

В Ивайловград се разкайват за сватбата в Армира

Няма развалени мозайки, твърди зам.-кметът на града Светла Моллова Прокуратурата ревизира гаврата с културното завещание
Кметството в Ивайловград се разкая, че е позволило подигравка с културното завещание – неповторимата антична вила „ Армира ”. С разрешението на общината в римското украшение се е състояла женитба. Случайни гости станали очевидци по какъв начин сватбарите стъпват по античните мозайки и възмутени пуснали фрагменти в обществените мрежи. Това стана причина прокуратурата да стартира инспекция.



„ Община Ивайловград осъзнава грешката, която е позволена и ще предприеме всички ограничения това да не се повтаря повече ”, съобщи пред Нова тв зам.-кметът на града Светла Моллова. Във вила „ Армира ” има специфични стъклени пътеки, които се намират над неповторимите мозайки и по които посетителите стъпват, с цел да не се нарушава целостта на античните мозайки. В събота обаче случен клиент е снимал по какъв начин гостите на частна женитба нарушават тази наредба. Според сигнала сватбената церемонията била водена от кмета на града Диана Овчарова, която внезапно се оказа в болнични.

„ Предвижда се да се създадат спомагателни ограждения, може би и да се разшири алеята, с цел да се избегне погазването на артефактите ”, сподели още Моллова.

Вече няколко месеца вила „ Армира ” е затворена за гости. Причината е иден ремонт по план. Въпреки това с решение на Общинския съвет там може да се организират сватби. Точно на такава са попаднали и инцидентни гости, които са споделили в обществените мрежи фотоси на част от гостите, които са стъпили върху античните мозайки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР