Няма по-голямо удоволствие от това човек да помогне на друг,

...
Няма по-голямо удоволствие от това човек да помогне на друг,
Коментари Харесай

Милиардерът Игнат Канев дари 500 000 лева на българска болница

Няма по-голямо наслаждение от това човек да помогне на различен, сподели в Русе огромният канадски предприемач от български генезис Игнат Канев. Той участва на формалното разкриване на новото педиатрично поделение на Университетската болница в града. Ремонтът се реализира с финансовата поддръжка на благотворителната фондация "Игнат Канев ", която подари 500 000 лв., заяви Българска телеграфна агенция.

"Това е огромна наслада. Не може да има град без болница. Трябва да се лекуват хората, които имат потребност. Болницата не е единственият план, който имаме в района, няма и да е финален ", съобщи роденият в русенското село Горно Абланово Игнат Канев.

Според него България може и без тази помощ, само че е хубаво човек да подаде ръка.

Началникът на педиатричното поделение доктор Ева Цонкова съобщи, че то към този момент действа от два месеца. "Откакто сме в него и хората се трансформираха, манталитетът на пациента се промени. Отделението е извънредно прелестно и комфортно за личен състав и пациенти ", съобщи тя.

В последните седем години в детското поделение се лекуват годишно по към 2700 дребни пациенти. Преди то бе с потенциал 30 кревати, като изискванията не бяха положителни. Новото поделение разполага с 45 кревати. Има и детска занималня, която се подрежда посредством дарения.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР