Няма по-добра алтернатива от храната, която получаваме директно от майката

...
Няма по-добра алтернатива от храната, която получаваме директно от майката
Коментари Харесай

Кайсиите - уникален дар от природата

Няма по-добра опция от храната, която получаваме непосредствено от майката природа. А тя ни дава безбройно доста благоприятни условия, които да отговорят на нашите хранителни потребности през всеки сезон.

Кайсията е един от най-очакваните през лятото плодове. Златисто-оранжевият цвят и кадифената кожа вършат кайсията да наподобява неустоимо.

Богати на витамин А, витамин С, нишки, триптофан и калий, кайсиите оферират следните изгоди за здравето:

- Подобряват зрението. Яденето на три или повече кайсии дневно понижава риска от свързаната с възрастта недъгавост на макулата. Дегенерацията на макулата е една от главните аргументи за загуба на зрението при възрастните хора.

Кайсиите съдържат витамин А в обилие. Витамин А е доста добър антиоксидант, който предизвиква положителното зрение и пази от свободните радикали, които повреждат клетките и тъканите.

- Подобряват работата на храносмилателната система. Кайсията оказва помощ против запек и при някои нарушавания в храносмилането като дивертикулоза. Това е заболяване, включващи формиране на торбички в дебелото черво и хемороиди - мъчителни подутини в долната част на ректума.

 Вкусни Кайсии

Кайсията е известна също като асистент против унищожаването на глисти. Приемана за закуска или по което и да е време на деня, кайсията предизвиква здравето на вашата храносмилателна система. За облекчение на запек, можете да ядете сушени кайсии, защото те съдържат по-висок % потребни нишки в съпоставяне със пресните.

- Подпомагат работата на сърцето. Кайсиите съдържат бета каротин, който оказва помощ за намаляването на LDL холестерол, прочут още като неприятен холестерол. Той може да докара до образуването на плаки по стените на артериите. Ето за какво кайсиите играят значима роля в предварителната защита против сърдечно-съдовите болести.

- Кайсиите се грижат за здравето на кожата. Неслучайно на пазара съществуват хиляди козметични артикули (сапуни, кремове, шампоани), създадени въз основата на кайсиев дестилат. Витамин А, който се съдържа в кайсиите, оказва помощ против акне, пъпки и обриви, и усъвършенства структурата на кожата.

Кайсията е неповторим подарък от природата за летните месеци. През останалите сезони можете да консумирате сушени или консервирани кайсии. Но дано пресните кайсии, богати на витамин С, бета каротин и нишки, да ви бъдат като приоритет!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР