Няма перспектива за нормализирането на отношенията между Обединеното кралство и

...
Няма перспектива за нормализирането на отношенията между Обединеното кралство и
Коментари Харесай

Джонсън предупреди Путин да не очаква нормални отношения, ако продължи с дестабилизацията

Няма вероятност за нормализирането на връзките сред Обединеното кралство и Русия, в случай че Москва не спре с опитите да дестабилизира Англия и да заплашва сигурността ѝ. Това е споделил английският министър председател Борис Джонсън на президента на Русия Владимир Путин в коридорите на интернационалната конференция за Либия в Берлин, оповестиха от „ Даунинг стрийт 10 “, написа svobodnaevropa.bg.

„ Премиерът съобщи, че няма да има нормализиране на двустранните връзки, до момента в който Русия не приключи дестабилизиращите си дейности, застрашаващи Обединеното кралство и нашите съдружници и представляващи опасност за сигурността на нашите жители и общество “, съобщи представител на Джонсън. В изказването се споделя още, че Лондон не е променял позицията си за нападението в Солсбъри, окачествено като „ безразсъдна “ приложимост на химическо оръжие и „ безсрамна “ офанзива на „ почтени жители “ на територията на страната.

Световните медии напомнят, че през 2018 година, в позицията си на външен министър в държавното управление на Тереза Мей, Джонсън упрекна непосредствено Путин за случая.

„ Нашият спор е с Путин и Кремъл, както и с неговото решение, а ние считаме, че е доста евентуално, това да е негово решение, да се употребява невропаралитичен газ по улиците на Обединеното кралство “, сподели тогава Джонсън. От своя страна Русия окачестви думите му като „ непростими “.

През март 2018 година в английския град Солсбъри някогашният двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха отровени с нервнопаралитичното вещество новичок. За случая бяха упрекнати сътрудниците на съветското военно разузнаване (ГРУ) Александър Мишкин и Анатолий Чепига.

През юни 2019 година различен сътрудник на ГРУ Денис Сергеев, подвизаващ се под името „ Сергей Федотов “ беше оголен като началник на интервенцията в Солсбъри. Той беше обвързван и с отравянето на българския предприемач Емилиян Гебрев през 2015 година През декември предходната година тогавашният основен прокурор Сотир Цацаров съобщи, че има „ тясна връзка “ сред част от лицата, които се проверяват за отравянето не Гебрев и обвинените за нападението против Скрипал.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР